В Испания питат: Барселона, какво направи с Везенков?


В Испания питат: Барселона, какво направи с Везенков?
Снимка: Guliver/GettyImages

2077 0

Изваждането на Александър Везенков от състава на Барселона за два поредни двубоя разбуни духовете не само у нас, но и в Испания.

206-сантиметровото тежко крило не игра при победите над Олимпиакос в Евролигата и Билбао в Liga ACB, като решението на треньора Сито Алонсо предизвика коментари и полемика между фенове и журналисти в социалните мрежи. Начало на дискусията даде коментар на Франсеск Ориолс, бивш президент на каталунската тенис федерация и вицепрезидент на испанската централа. Като фен на Барса, той не пропусна да коментира победата над Билбао, като подчерта отсъствието на Везенков, за когото често пише хвалби в социалните мрежи.

Вчера Барселона подобри представянето си. Фил Преси е страхотен в защита, пробива добре и подобри стрелбата си. Но не разчитаха на Везенков. За мен Александър Везенков е много по-завършен в нападение от Виктор Клавер и е по-здрав физически, както харесва Сито Алонсо“, написа Ориолс.

В отговор фен му написа, че „Везенков е мек“, а бившият тенис-шеф отново защити крилото ни:

Не съм съгласен, но без различни точки няма дискусия. Всички играчи, които могат да променят хода на мача, заслужават уважение“.

Отговорът на фена не закъсня: "Трябва да прави много повече от това, което направи през последните две години“.

В дискусията се включи и спортният журналист Жорди Перамон, който поддържа баскетболният блог pivotworld9.com.

Да не включиш Везенков в състава е грешка, той е страхотен играч, баскетболист, който отговаря с талант на гласуваното доверие. Играч, който на 18 години е топреализатор в Гърция, ръката му не трепва… изобщо не е лош. Имаш играч, който може да печели мачове, защото ръката му не трепва и не се страхува да стреля от разстояние… и да вкарва“, написа Перамон.

Фен на Барса пък заяви, че тимът вече е направил фатална грешка като не е продължил договора на Маркус Ериксон и „е тръгнал по същия път и ще погуби още един млад талант“.

Вниманието на фенове и специалисти в Испания към Везенков не е плод само на симпатии към национала ни. След силния сезон за Барса миналата година, 206-сантиметровото тежко крило стартира отлично настоящата кампания в Liga ACB, като игра в първите 6 двубоя на тима. За тях Везенков има средно по 9 точки и 4.8 борби, като коефициентът му на полезно действие е 11.2 пункта – третият най-висок в отбора. Преди него са само Тома Юртел с 19.1 и Пиер Ориола с 12.

Източник: Picknroll.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички