Световният шампион е детрониран: Франция надделя над САЩ в спиращ дъха четвъртфинал


Световният шампион е детрониран: Франция надделя над САЩ в спиращ дъха четвъртфинал
Снимка: Getty images/Guliver

2813 0

Настоящият световен шампион по баскетбол - САЩ, бе детрониран от представителния тим на Франция след 79:89. За първи път от 2002 г. насам американците отпадат на четвъртфинал на Световно първенство. След това следват години на доминация за тима, изпълнен със звезди от НБА.

"Петлите" надделяха след като имаха предимството във втората (21:27) и последната четвъртина (13:26). Първата завърши при равен резултат - 18:18, докато третата бе за американците - 27:18. Важно е да се отбележи, че, въпреки множеството звезди в отбора на САЩ, в тима преобладават младите и неопитни играчи, което донякъде предвещаваше подобно развитие.

Франция се класира на полуфинал на Световно първенство за първи път от 17 години. Мачът, който се предполагаше, че ще се състои на финала - Сърбия срещу САЩ, все пак ще се проведе, но на далеч по-ранна фаза - за разпределението на местата от 5-8 място.

За Франция, пък, предстои сблъсък срещу Аржентина в спор за място на финала. Другият полуфинал ще бъде между отборите на Испания и спечелилият от двойката Австралия - Чехия. Полуфиналите ще се състоят в петък.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички