Световният шампион е детрониран: Франция надделя над САЩ в спиращ дъха четвъртфинал

Настоящият световен шампион по баскетбол - САЩ, бе детрониран от представителния тим на Франция след 79:89. За първи път от 2002 г. насам американците отпадат на четвъртфинал на Световно първенство. След това следват години на доминация за тима, изпълнен със звезди от НБА.

"Петлите" надделяха след като имаха предимството във втората (21:27) и последната четвъртина (13:26). Първата завърши при равен резултат - 18:18, докато третата бе за американците - 27:18. Важно е да се отбележи, че, въпреки множеството звезди в отбора на САЩ, в тима преобладават младите и неопитни играчи, което донякъде предвещаваше подобно развитие.

Франция се класира на полуфинал на Световно първенство за първи път от 17 години. Мачът, който се предполагаше, че ще се състои на финала - Сърбия срещу САЩ, все пак ще се проведе, но на далеч по-ранна фаза - за разпределението на местата от 5-8 място.

За Франция, пък, предстои сблъсък срещу Аржентина в спор за място на финала. Другият полуфинал ще бъде между отборите на Испания и спечелилият от двойката Австралия - Чехия. Полуфиналите ще се състоят в петък.

 

 

Още по темата

Please select answer!