ЛеБрон Джеймс вече има нов отбор


ЛеБрон Джеймс вече има нов отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1865 0

Една от най-големите звезди в Националната Баскетболна Асоциация за последното десетилетие Леброн Джеймс вече има нов отбор. Mениджърите му обявиха официално, че „Кралят“ ще играе за Лос Анджелис Лейкърс, информира ESPN.

Самият Леброн пък написа кратко съобщение в социалните мрежи, с което благодари на родния си клуб Кливланд:  „Благодаря на Охайо за тези невероятни четири сезона. Това винаги ще бъде моят дом“, написа „The King“.

Договорът е за срок от четири години, за които Джеймс ще добави към банковата си сметка 153.3 милиона долара. Припомняме, че преди два дни Леброн обяви, че напуска Кливланд Кавалиърс, като това се случва за втори път в кариерата му, след като през 2010-а година той отново си тръгна от Охайо, но тогава пое в посока Маями Хийт.

В редовния сезон на миналия шампионат в НБА той взе участие в 82 мача, в които реализира средно по 27,5 точки, 8,6 борби и 9,1 асистенции. В плейофите показателите му в 22 срещи са 34 пункта, 9,1 борби и 9 завършващи подавания. ЛеБрон Джеймс е трикратен шампион в Асоциацията, два пъти с Маями Хийт и един с Кливланд, а със САЩ спечели олимпийски титли през 2008 и 2012 г. Новият му отбор не е влизал в плейофите от 2012 г. и в Лейкърс са убедени, че с привличането на тази голяма звезда кризата в отбора ще приключи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички