ВИДЕО: Когато Паоло Малдини показа защо е най-добрият в света


ВИДЕО: Когато Паоло Малдини показа защо е най-добрият в света
Снимка: Getty Images

3700 0

Паоло Малдини с право е смятан за един от най-добрите защитници в историята на футбола. Малдини е спечелил 7 титли в Серия А, 5 трофея от Шампионска лига, а също и Купата на Италия по време на 25-годишната си кариера в Милан.

В продължение на 14 години той защитава и цветовете на Италия, записвайки 126 мача на сметката си, в които отбелязва и 7 гола. Той така и не успява да спечели трофей с националния отбор, но остава в спомените на феновете с някои брилянтни мачове за "скуадра адзура".

Един от тях е срещу Холандия на ЕВРО 2000. В 1/2 финала срещу Холандия Италия остава с човек по-малко на терена още в 34-ата минута, но Малдини изиграва невероятен мач, в който успява да неутрализира нападателите на "лалетата", а впоследствие италианците побеждават с дузпи и се класират за финал, който губят от Франция след "златен гол" в продълженията.

Вижте в това видео някои от най-добрите изяви на Малдини по време на мача срещу Холандия, изигран преди почти 21 години:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички