Контролата Барселона - Бразилия през 1999 година ли е най-странният мач в историята?


Контролата Барселона - Бразилия през 1999 година ли е най-странният мач в историята?
Снимка: Getty Images/Guliver

6849 0

Безспорно един от най-странните футболни мачове в историята е приятелската среща между Барселона и Бразилия, играна на митичния "Камп Ноу" през 1999 година. Тогава той е организиран по случай 100-годишнината на каталунския клуб.

Барселона е воден от Луис ван Гаал по онова време, а сред звездите в тима са Луиш Фиго, Луис Енрике, Пеп Гуардиола и Патрик Клуиверт. В "Селесао" пък блестят някои от най-великите имена на отбора в историята, сред които Роберто Карлош, Ривалдо, Ромарио и Роналдо.

Ето и 11-ките за онзи мач:

Барселона: Хесп, Рейцигер, Гуардиола, Абелардо, Фиго, Сержи, Кокю, Клуиверт, Луис Енрике, Зенден, Франк де Бур

Бразилия: Сени, Зе Мария, Одван, Шейдт, Консейсао, Роберто Карлош, Аморосо, Емерсон, Роналдо, Ривалдо, Ромарио

След като уточнихме легендарните футболисти, които са взели участие в срещата, ето и как се разви самата тя. Роналдо, който тогава бе играч на Интер, откри резултата с отличен завършващ удар, като преди това се справи с Рууд Хесп по впечатляващ начин. След това обаче Луис Енрике изравни след воле от вратарското поле - 1:1!

Ривалдо, който бе играч на каталунците, но в случая играеше за Бразилия, възстанови преднината за "Селесао" след брилянтен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле. Все пак, срещата завърши при равенство 2:2, след като Сени не се справи по най-добрия начин с изстрел от пряк свободен удар на Фиго, позволявайки на Кокю да засече топката от непосредствена дистанция и да възстанови паритета. Можете да видите голове във видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички