Когато Англия разпердушини Германия насред Мюнхен (ВИДЕО)


Когато Англия разпердушини Германия насред Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

2220 0

Дербито между Германия и Англия безспорно е черешката на тортата в 1/8-финалите на Евро 2020. Двете страни са заклети съперници на терена и срещите между тях винаги предизвикват огромен интерес. Сред най-запомнящите се сблъсъци между двата тима е този от квалификациите за Световното първенство през 2002 г.

През септември 2001 г. Германия води в групата си с 5 победи и 1 равен от 6 мача. Англия е на второ място на 6 точки зад съперника и победа е от изключителна важност за "трите лъва".

Срещата на "Олимпиащадион" в Мюнхен започва отлично за Германия, като Оливер Ньойвил сваля топката с глава за Карстен Янкер, който вкарва за 1:0 в 6-ата минута. Само още шест минути обаче трябват на Майкъл Оуен, за да се възползва от разбъркване в отбраната на съперника и да изравни. Полувремето продължава равностойно, а в самия му край Бекъм центрира, топката е изчистена, но попада в Стивън Джерард, който с мощен шут я праща в мрежата на Оливер Кан.

В 48-ата минута Бекъм открадва топката, центрира я към Хески, който сваля за Оуен и нападателят на Ливърпул вкарва втория си гол в мача за 3:1. В 66-ата минута Оуен оформя хеттрика си, след като получава извеждащ пас от Джерард и не бърка от удобна позиция.

В 74-ата минута атака, започнала от Пол Скоулс и Дейвид Бекъм, извежда Майкъл Оуен, нападателят чуква към Хески, който вкарва петото попадение във вратата на Кан. Разгромът донася огромна популярност на Свен-Йоран Ериксон на Острова и до голяма степен поставя началото на "златното поколение" на Англия от началото на новия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички