Изненади на 2021: Шерифът, който разстреля кралете на Шампионска лига (ВИДЕО)


Изненади на 2021: Шерифът, който разстреля кралете на Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3109 0

Молдовският Шериф Тираспол поднесе една от най-големите изненади в историята на европейските клубни турнири. Отборът със състав, оценен едва на 21 милиона евро, шокира Реал Мадрид насред "Сантяго Бернабеу" в Шампионска лига, като спечели с 2:1.

Молдовците нанесоха първия си удар, когато в 25-ата минута Якшибаев порази вратата на Тибо Куртоа. Домакините очаквано се скъсват да нападат и до края на първото полувреме отправят 12 удара срещу само два за съперника. Шериф се защитава храбро, като защитата блокира опасните изстрели.

Канонадата към молдовската врата продължава и през второто полувреме и в 65-ата минута е отсъдена дузпа за Реал Мадрид. Карим Бензема вкарва и "белите" смятат, че може да си отдъхнат. Броени минути по-късно обаче Бруно вкарва за Шериф. След намеса на VAR попадението е отменено поради засада - Реал е спасен и тук.

Когато обаче всичко изглежда решено, Траоре комбинира със Себастиан Тил и нападателят от Люксембург вкарва втори гол и хвърля в шок и ужас "бялата" торсида. Тил става първият играч от своята страна с гол в групите на Шампионска лига, а испанските журналисти се опитват да се изгаврят с победителите, като след мача ги питат дали въобще са професионални футболисти.

Смелите молдовци се представят повече от достойно в турнира, като побеждават Шахтьор и взимат още точка от украинците, за да продължат участието си в Европа и напролет в елиминациите на Лига Европа.

Припомнете си всичко от мача в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички