Новото бижу на Арсенал: 10 гола в мач срещу Ливърпул, а още не е избрал за коя страна да играе (ВИДЕО)


Новото бижу на Арсенал: 10 гола в мач срещу Ливърпул, а още не е избрал за коя страна да играе (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1728 0

Тийнейджърът нападател Чидози Оби-Мартин привлече вниманието на футболния свят едва на 15-годишна възраст, превръщайки се в сензация, след като вкара умопомрачителните 10 гола в един мач.

Това се случи при победата на Арсенал под 16 години с 14:3 над младежкия отбор на Ливърпул през ноември. Младият нападател на Арсенал играе предимно на ниво U18 през този сезон за "артилеристите", но все още отговаря на условията за U16 и бе на линия за един уикенд, като по-старата възрастова група не бе в действие.

Роден в Дания през 2007 година, Оби-Мартин се премества в Англия като млад тийнейджър, след като впечатлява на ниво младежи в Копенхаген. Вече висок почти метър и осемдесет, той е благословен с бързо темпо, а головете изглеждат като формалност в играта му. Той навърши 16 години на 29 ноември, но на 15 отбеляза първия си хеттрик на ниво U18 срещу Саутхемптън този сезон.

Нападателят вече се развива далеч по-напред от възрастта си. Възходът му го прати да играе за отбора на U21 срещу Брайтън този сезон и дори беше част от тренировките на първия отбор на Микел Артета.

Кой национален отбор ще представлява?

Когато става дума за това коя страна би могъл да представлява талантливият младеж, има дилема. На международно ниво Оби-Мартин има впечатляващите седем гола в девет мача за U17 отбора на Дания. Четири от тях дойдоха при победа с 6:2 над скандинавския съперник Норвегия. Въпреки това, играчът на Арсенал също има право да играе за Англия, която е представлявал на младежко ниво - или дори Нигерия, чрез баща си. Той смени лоялността си, за да играе два пъти за Англия U16, преди да се върне обратно, за да представлява Дания U17.

Вече се твърди, че има интерес към младока от европейски топ клубове. Той може да подпише първия си професионален договор на 17-ия си рожден ден следващия ноември, но вече има съобщения, че той се е съгласил на договор за стипендия с Арсенал за 2024/25 сезон. С оглед на подписването на професионален договор три месеца след новата кампания.

Йеспер Микелсен е треньор на Оби-Мартин на международно ниво U17. а говорейки за качествата на нападателя, датският треньор каза: „В момента той наистина доминира заради физиката си, но не мисля, че това е единствената причина. Най-голямата му характеристика и предизвикателство е, че той наистина иска да вкарва голове. Когато казвам, че може да бъде и недостатък, имам предвид, че понякога може да играе собствената си игра. Той търси шансове, където забравя, че трябва да играеш и с останалите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички