Как Тайсън Фюри стигна от ръба на самоубийство до претендент за световната титла?


Как Тайсън Фюри стигна от ръба на самоубийство до претендент за световната титла?
Снимка: Getty Images/Guliver

9002 0

Тайсън Фюри се подготвя за един от най-големите си двубои в своята кариера - реваншът срещу Дионтей Уайлдър, който е на 22 февруари. Една вечер, която може да го превърне в безспорен световен шампион. За Фюри обаче, предизвикателството преди срещата не бе само да се фокусира в подготовката, а и да се справи психологически с напрежението.

Това е един боец, който малко след победата си срещу Владимир Кличко, изпада в толкова голяма депресия, че признава как се е качил на своето ферари, за да сложи край на живота си. "Един ден станах и си помислих: "Днес е денят, ще сложа край на всичко". Качих се в колата и тръгнах към моста, исках да я разбия в него, просто нямах желание да живея повече", разказва той в документалния филм на ITV.

Следете НА ЖИВО Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри

Фюри е диагностициран с биполярно разтройство и обсесивно натрапчиво състояние и получава истински срив след двубоя с украинеца. Постижението успява да му спечели 3 от 4-те основни шампионски пояси, но това силно успява да повлияе на Фюри. "Винаги съм знаел, че не съм добре, но оставях настрана тази мисъл, защото имах работа за вършене. Трябваше да стана световен шампион и затова не мислиш за нищо друго. И когато постигнеш мечтата си, не ти оставя нищо. Това е твоят Еверест и просто се сринах", разказва британецът.

След като обаче се проваля на допинг проба Фюри доброволно се отказва от коланите, заради което следва нов спад. "Всеки ден се събуждах и исках да умра. Не исках да живея повече, толкова много ме бе поразила депресията. Поглеждаш към мъжа, който има всичко - слава, успехи, семейство и все пак всичко е сиво около теб и не си щастлив. Ние караме да вярваме хората, че щастието е в успеха, но това не е така".

Вижте тази публикация в Instagram.

This will be a battle of who got the biggest balls 🎱🎱

Публикация, споделена от Tyson Fury (@gypsyking101) на

Неговата жена Парис, с която имат 4 деца, говори също откровено за този период. "Спомням си, когато се качи в колата си и преди да излезе ми каза, че няма да се върне повече. Денят напредваше, а телефонът му бе изключен и тогава се обадих да баща му, за да проверя дали се е чувал с него. Не знаех къде е и се притеснявах много".

За облекчение на семейството му той се отказва от самоубийството и успява да продължи напред. "Преди да стигна до моста чух глас, който ми казваше: "Не прави това, ще унищожиш живота на семейството си" и незабавно отбих колата. Това бе първият път, в който си помислих - сега или никога, трябва да се излекувам".

И се възстановява достатъчно, за да спре Дионтей Уайлдър преди 14 месеца, когато двамата завършват наравно. Този път обаче Фюри е категоричен, че няма да остави Уайлдър и няма да го държи на дистанция. "Дадох голям кредит на доверие на Дионтей и го представих на боксовия свят. Смятам, че този бой ще бъде по-кратък. Ще го поставя под напрежение и ще нанаясям тежки удари. Този път ще го спра", заяви 31-годишният британец, който е непобеден в 27-те си срещи.

Фюри сега използва бокса и тренировките, за да остане във форма и и ги използва като лекарство в емоционалните си битки. "Все още имам лоши дни, но научих основното - да мислиш позитивно и да си около позитивни хора". Повече от всичко останало обаче неговата съпруга се грижи той да е добре стъпил на земята. Именно тя се опитва да правят нормални неща и да стоят далеч от знаменитости. "Страхотно е да си човек, когото хората много харесват или много мразят. Но единственият човек, който ме интересува дали ме обича е моята съпруга. Познаваме се толкова време и напълно си пасваме. А някои хора никога не намират своята сродна душа. Може да не съм най-добрият съпруг, не съм и най-лошият, но в края на деня продължаваме заедно".

Какво показа кантарът преди Уайлдър - Фюри вижте в тази статия!

Вижте тази публикация в Instagram.

All things are possible through God 🙏🏻

Публикация, споделена от Tyson Fury (@gypsyking101) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички