Епизод пореден: Венци надува цените, Левски му троши стадиона - и докога?


Епизод пореден: Венци надува цените, Левски му троши стадиона - и докога?
Снимка: БГНЕС

2176 0

В последните години най-старото столично дерби - това между отборите на Левски и Славия, се развива по един и същ сценарий, когато се играе на стадиона в Овча купел. И сценарият в общи линии изглежда така: босът на "белите" Венцеслав Стефанов надува цените на билетите, а в знак на благодарност феновете на "сините" му изпотрошават стадиона.

И този сезон не се очертава по-различен сценарий, след като от Славия поставиха цена от 30 лева за пропуските за двубоя в сряда. Венцеслав Стефанов оправда пред "Спортал" видимо завишените цени така: "Ако не чупеха толкова много, можеше и да е по-евтина."

Ако се върнем три години назад, ще стигнем до поредното столично дерби на стадиона на Славия, завършило с близо 1000 седалки по-малко за домакините. Причината: феновете на Левски изразиха негодуванието си от цената на билетите (тогава 20 лева), като чупеха седалките и същевременно скандираха срещу Венци Стефанов.

С други думи: решението на Венцеслав Стефанов отново да надуе цените единствено може да доведе до това стадионът отново да бъде изпочупен. Разбира се, щетите ще трябва да бъдат платени от Левски и това може да бъде единствената причина привържениците на "сините" да се въздържат от подобен акт.

Дали с този ход Стефанов се опитва да провокира феновете на Левски, е въпрос, на който само той може да даде отговор. Факт е обаче, че след идването на Станимир Стоилов привържениците на отбора са много по-разумни в делата си по стадионите и рядко си позволяват да излизат извън границите на допустимото.

Голямата въпросителна сега е дали феновете на Левски ще издържат този "тест", който идва да провери техния самоконтрол под външни провокации. И ако седалките на стадиона в Овча купел останат здрави след сряда вечер, то това само ще потвърди, че "сините" са достатъчно узрели, за да подкрепят любимия си отбор без да му вредят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички