Цели 7 нападатели до 23 години са по-скъпи от Килиан Мбапе, включително Ерлинг Холанд


Цели 7 нападатели до 23 години са по-скъпи от Килиан Мбапе, включително Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

3762 0

Футболната обсерватория CIES публикува изследване, което изчисли трансферната стойност на нападателите до 23-годишна възраст в топ 5 първенствата в Европа. Изненадващо голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе се нареди едва на осма позиция в класацията, въпреки че е смятан за може би най-добрият действащ футболист в тази възрастова категория.

Нападателят на Пари Сен Жермен е оценен на 80 милиона евро. Това е почти два-пъти по-малка стойност от лидерите в ранкинга. Това са нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор и играчът на Манчестър Сити Фил Фодън. Водещите европейски отбори водят борба за подписа на норвежкия голмайстор вече втори сезон, като той продължава да бележи гол след гол в Бундеслигата.

Винисиус демонстрира забележителен прогрес в играта си и вече се превръща във водещ футболист за Реал Мадрид. Пеп Гуардиола доверява на Фодън по-офанзивна роля в Манчестър Сити и той също попада в класацията. Челната тройка е следвана от талантите на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд и Джейдън Санчо, оценени на 140 и 130 милиона. Пред Мбапе са още Феран Торес (120 млн) и Жоао Феликс (100 милиона)

В топ 10 влизат още Муса Диаби от Байер Леверкузен и Йереми Пино от Виляреал, също оценени на по 80 милиона евро. Сумите са минимални трансферни стойности за януарския трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички