Битката, която направи Кубрат Пулев милионер с първата 7-цифрена сума пари в кариерата му(ВИДЕО)


Битката, която направи Кубрат Пулев милионер с първата 7-цифрена сума пари в кариерата му(ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

20874 0

Най-добрият боксьор в тежка категория в историята на България - Кубрат Пулев, все още чака шанса си за регулярната титла на WBA в мач срещу Махмуд Чар - със сигурност последния шанс за българина отново да се върне в топ 10 на тежка категория. Очаква се това да се случи през септември, но все още няма фиксирана дата за това. 

Затишието в кариерата на Кубрат в момента ни дава повод да си припомним може би най-важният мач в кариерата му - битка, която едновременно му отвори вратите на голямата арена, а и го направи милионер. 

Първият чек за 7-цифрена сума на Пулев бе на стойност 1.45 милиона долара

Още: "Незаконно! Държавните органи си затварят очите": Пулев избухна заради големи щети (ВИДЕО)

Битката, която направи Кобрата милионер 

Кубрат Пулев трябваше да мине през куп "анонимници", за да достигне до най-високите стъпала на тежка категория. В ранните си боеве той се бие за суми между 5 и 25 хиляди евро, като завоюва първия си чек за 6-цифрена сума срещу Александър Устинов (по непотвърдена информация, за него той е взел около 100 хиляди евро). 

Още в следващия бой хонорарът на Пулев се удвоява - 200 бона за двубой с Тони Томпсън. Но именно тези битки го поставят на пътя на световните титли и 7-цифрените чекове. Не след дълго, именно това се случва - мач за титлата на IBF и 7-цифрена гарантирана сума срещу Владимир Кличко. 

И да, и тогава, и днес, знаехме, че Пулев не се е бил с достатъчно добри опоненти, за да се изправи като равен с равен срещу все още доминиращия украинец. Независимо от това, боят се осъществи и през ноември 2014 година Кличко прегази Пулев с нокаут в 5-ия рунд, но Кобрата остави отлични впечатления, след като се би открито, демонстрира куп циркаджийски номера и показа, че може да носи на бой. 

Още: "Палячовци": Сравниха Фюри с Кубрат Пулев - Тайсън срещу Усик КОПИРА Кобрата срещу Кличко (ВИДЕО)

Пулев загуби от Кличко, но си осигури тлъсти хонорари до края на кариерата

Първият 7-цифрен чек в кариерата му 

Загубата на Пулев беше тежка, но му помогна да изгради име, заради което започна да изкарва много повече пари от професионалния бокс. 

За мача си срещу Влад Кличко Пулев получи хонорар на 1.45 милиона долара. Отново по непотвърдена информация обаче, голяма част от тази сума се е озовала в ръцете на братята Зауерланд, които го представляваха по това време. Неслучайно, германците останаха в историята скоро след боя, след като Кобрата се "откупи" от тях срещу сумата от 150 хиляди долара. 

Още: Сторил "невъзможното" срещу Кубрат Пулев изненада: Странна прогноза за Тайсън Фюри - Олександър Усик

Хонорарът срещу Кличко не е най-големият в кариерата на родния боксьор, но със сигурност е най-важният, защото дълги години след това Кобрата не се беше бил за сума под 500 хиляди долара. За последно той стори това при завръщането си на ринга в САЩ, когато взе 5-цифрена сума за боя си срещу Андрей Ваврижек. 

За последния двубой на Кобрата (в "Арена Армеец"), не бяха обявени хонорари, но предвид популярността на Пулев, многото спонсори и факта, че той организира бойната вечер, приходите му със сигурност са били добри. 

Тайсън Фюри призна: Уважавам Усик, а също и Кубрат Пулев

Красиво: Димитър Бербатов, Кубрат Пулев, Армен Назарян, Ивет Горанова и още - обединяват сили за благотворителност

Кубрат Пулев на 43: Върна се 18 години назад към "болна тема" - когато започна с Андреа

"Любов моя": Андреа забрави Кубрат Пулев - вече обича друг много популярен човек - показа го (СНИМКА)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички