В Испания виждат Тиам като перфектното попълнение за Сегунда дивисион, сравниха го с Есиен и Туре


В Испания виждат Тиам като перфектното попълнение за Сегунда дивисион, сравниха го с Есиен и Туре
Снимка: Оф. сайт на Левски

2348 0

Испанското издание 5maseldescuento.es обръща специално внимание на Хали Тиам, чийто договор с Левски изтече преди броени дни. В материала сенегалецът получава много похвали за играта си, като изданието смята, че вторидивизионният испански тим Албасете не трябва да го подминава с лека ръка.

"Препоръчваме един от онези играчи, които всеки треньор иска да има в своя отбор. Има нужния баланс, държи средата на терена, той е първият, който започва играта в атака. Той определено е човек, който не спира да тича, бе част от халфовата линия на на Левски от София и е от сенегалски произход. Хали Тиам, на 26 години и има голям международен опит. Той е един от онези футболисти от по-малко известни лиги, които биха могли да се представят отлично във Втора испанска дивизия", започва изданието и след това прави анализ на кариерата на халфа.

"За тези, които не познават Тиам, той би могъл да бъде определен като силен и опитен дефанзивен халф. Следователно той има силата да пресича игрището отново и отново. Той знае как да започне играта, не е, че е съвършен от технически гледна точка, но търси най-лесния подход и има способността да се движи дълго.

Освен това на ниво отбрана успява добре да задържа топката, лесно я печели и в средата на терена. В атака той също се пласира, добре стреля от далечни разстояния. Често към него се центрира топката при ъглови удари и фаулове. Накратко, той е изключително завършен полузащитник, който напомня (разбираме голямата разлика, но все пак) на това, което беше Майкъл Есиен или Яя Туре. Само разглеждайки снимките на Тиам, феновете на Албасете могат да се сетят за характеристиките на Майкъл Малса или Дани Торес.

Що се отнася до кариерата на Тиам в европейския футбол, тя започва през 2012 г., след като стартира във водещия отбор на страната си Дакар, а след това заминава за Унгария. Първо да играе в отбора от Капошвар, а след това да дебютира в най-високото ниво на първенството в Унгария. Доброто представяне му осигурява трансфер в MTK Будапеща, като играе там през 2014-15 г. В следващия сезон се представя забележително, с 31 мача зад гърба си и с 2 отбелязани гола. През май 2015 г. заминава за МЛС, за да играе под наем за Чикаго Файър, където записва 20 мача.

Американското му приключение не продължава дълго и той се завърна на Стария континент и по точно турската лига - Газиантепспор. Там той няма голям късмет, като участва само в 11 двубоя. Следващата кампания също е много мъчителна за сенегалеца, като опитва късмета си в Динамо Москва, но има само 6 мача. Така през 2018 г. той подписва със софийския Левски в българското първенство, където преларва два сезона. Тиам имаше възможност да играе в квалификациите за Лига Европа и бе основен играч за тима. 

Това е играч, който може да помогне много. Договорът приключва това лято в българския клуб. Той е част от футболистите, които представяме в тази рубрика и със сигурност трябва да се вземе предвид за идния сезон. Без съмнение, това би било гаранция за работа и сигурност в полузащитата".

Тиам бе много развълнувам на сбогуване с Левски - ето какво заяви за клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички