Храмове за физическо и ментално здраве: 6 от най-добрите фитнес центрове в София


Храмове за физическо и ментално здраве: 6 от най-добрите фитнес центрове в София
Снимка: iStock

1536 0

Една от индустриите, които бележат огромен "бум" през последните 15 години, безспорно е фитнесът. Той се превърна не само в здравословен, но и социален феномен и своето място в неговата вселена може да намери абсолютно всеки - от човека, който иска да се превърне в мускулна машина, до този, който търси час-два "откъсване" от забързаното ежедневие.

Стигмата, че "фитнесът е само за здравеняци", отдавна остана в миналото. Той е насочен не само към тези, които искат да имат най-големите мускули. Фитнесът носи не само физическо, но и до психично здраве. 

Независимо дали искате да се превърнете в машина, или просто да се раздвижите преди/след тежкия работен ден, фитнесът е една от най-достъпните спортни дейности за всеки. Затова и подготвихме материал, в който да представим 6 от най-добрите фитнес центрове, с които можете да кажете "стоп" на отлагането и да дадете "старт" на едно по-здравословно и пълноценно ежедневие. 

Енергия и сила с Athletic Fitness

Съгласни ли сте с идеята, че истинската стойност на фитнес клубовете се състои не само в уредите и интериора, а и в създаването на приятна атмосфера за клиентите, за да могат да разпуснат от напрежението? Това е движещото мото на Athletic Fitness. В продължение на 30 години те изграждат общност от активно спортуващи хора, които търсят ефективни резултати, персонално отношение и качествено обслужване. Скромният старт на веригата започва в една малка зала на ул. „Оборище“. След години постоянство и силна отдаденост на екипа, веригата се разраства и отваря клубове и в други градове. Днес тя е една от най-големите и разпознаваеми в страната. 

Athletic Fitness - 30-годишен опит в създаването на топ атмосфера за топ резултати

Залите са проектирани от архитект, обърнал сериозно внимание към детайлите. Оборудването е много старателно подбрано - италианските уреди Panatta Sport са гаранция за качество и дълготрайност. Athletic предлага и разнообразни групови тренировки, включени във всички видове абонаменти, като Канго Джъмпс, кондиционни тренировки, йога, пилатес, фитбол и още много. Всички инструктори са преминали лицензирано обучение. Освен доказани професионалисти, те са и приятели на клиентите, както и важна част от всекидневието им.

Това обаче, което най-силно отличава Athletic, са постоянните обучения на треньорите. Те непрекъснато се усъвършенстват и това е от полза както за тях, така и за клиентите. За Athletic фитнесът е начин хората да се откъснат от ежедневието, като създават ценни приятелства и се грижат за физическата си форма.

 

Перфектен ритъм и атмосфера с Vibes Health & Fitness

Vibes Health & Fitness е бутикова фитнес верига с фокус върху групови и функционални тренировки. Отварят първия си клуб с мисията да предложат нещо ново и различно от стандартните големи фитнес центрове. Петте клуба на ключови локации в София предлагат елегантна и приятелска обстановка, в която клиентите да се забавляват и да се наслаждават на постиженията от тренировките. Използвайки цветно осветление, приглушена светлина и приятна музика, Vibes Health & Fitness мотивира всички свои клиенти да продължават активния си начин на живот.

Vibes Health Fitness - бутикова фитнес верига за групови занимания

Входът в клубовете приветства с уютна атмосфера, стилни рецепции и барове за "зареждане" преди и след тренировка, авторски смути рецепти и любими напитки от Costa Coffee. В графика на груповите тренировки спортуващите ще открият различни концепции за силови, кондиционни, високоинтензивни, кардио тренировки и тренировки за разтягане и мобилност.

Най-новото бижу в колекцията на Vibes Health & Fitness е Vibes Megapark, където клиентите ще открият свободна фитнес зона, оборудвана с висок клас уреди Matrix. Там могат да тренират сами или да се възползват от съдействието на професионални треньори, които се съобразяват със специфичните им нужди.

Всички клубове от веригата приемат карти Multisport без ограничения и доплащане за груповите тренировки. Да влезем във форма и да почувстваме невероятната енергия на Vibes Health & Fitness е една от най-добрите възможности в града.

 

Висока ефективност и просторни гледки в Marinela Health Club 

Marinela Health Club е едно дзен кътче за всеки, който иска да води по-здравословен начин на живот и заедно с това да намери хармония в ежедневието си. Самочувствието и спокойствието на клиентите са приоритет за фитнес центъра. Залата предлага последно поколение оборудване - Technogym, кардио зона с 14 уреда, зона за свободни тежести, стречинг зона, както и революционния уред за стягане на мускулатурата, възстановяване и стопяване на килограми - Human Tecar. Съчетанието от висококачествена екипировка създава отлична възможност за постигане на ефективни резултати. Това е единствената фитнес зала в София, където през високи и просторни прозорци се открива гледка към красивата Японска градина на хотел “Маринела“. 

Marinela Health Club - фитнес център, в който можете да намерите всичко за здравословен живот

Освен това, фитнес центърът разполага и с басейн с температура на водата 29 градуса, подходящ както за спортни занимания, така и за удоволствие. Предлагат се тренировки по плуване за деца, както и специални фитнес карти за родители. СПА центърът на Marinela Health Club е оазис за релаксация за клиентите, където могат да се насладят на различни процедури за освобождаване от напрежението. 

Уелнес зоната включва финландска и инфрачервена сауна, парна баня, ледена стая, хамам и контрастни душове. Всяко посещение на Marinela Health Club гарантира подобрено здраве и усещане за спокойствие и вдъхновение.

 

Забравете за болката и преоткрийте гъвкавостта в Next Body Sofia

Може ли 20-минутна тренировка да замести традиционната, и да ви спести ценно време, но да постигнете чудесни резултати? Да, ако използвате специалната и иновативна технология Xbody. Можете да я откриете в един от най-високотехнологичните центрове за рехабилитация, физиотерапия и масажи - Next Body Sofia.

Next Body Sofia - иновативен метод за минимално време и максимален резултат

При тази тренировка се носи специален костюм, оборудван с електроди, които генерират електрически импулси. С подобна революционна система за електромускулна стимулация (EMS) се постигат максимални резултати за кратко време. Методът активира мускулите, подобрява тонуса и заедно с това намалява риска от травми. Така мечтаната физическа форма и добро здраве стават лесно осъществими. 

Квалифицираните треньори на Next Body са професионалисти във възстановяването след контузии и поддържането на стройна фигура. Те са винаги на разположение и подкрепят клиентите си в техния път към по-добро здраве и самочувствие. Отнасят се с изключително внимание към трениращите, за да гарантират ефективност и безопасност от упражненията. Next Body Sofia е правилният избор, с който да се потопите в света на фитнес иновациите, да постигнете желаните цели и да възстановите тялото си.

Вдигни нивото с Next Level: Веригата, която прави фитнеса достъпен за всички 

12 фитнес клуба, първокласно оборудване, професионални треньори, приятелска и уютна обстановка. 

Така накратко изглежда успешният модел през последните 6 години на една от най-популярните фитнес вериги в София - Next Level.

Те приемат с радост всеки, който желае да започне тренировки и събират на едно място както изградени професионалисти, така и абсолютно начинаещи. 

Фитнес залите на Next Level залагат на висококачествено оборудване от Technogym, а локациите, които избират са светли и просторни, за да благоприятстват комфорта и да повишат мотивацията по време на тренировка.

Next Level - перфектното фитнес място и за начинаещи, и за напреднали

Освен добре оборудваните зони с машини за кардио и силови тренировки, всеки клуб предлага стречинг и функционална зона с топки, TRX въжета, кутии, пудовки за любителите на кондицията и заниманията със собствено тегло. 

Част от тренировъчната рутина на всеки спортуващ човек е и релаксацията и детоксикацията на организма след тренировка. На разположение за целта са релакс зоните със сауна в Next Level клубовете. В някои клубове се предлагат и парна баня, солариум, масажи и кинезитерапия.

Богато зареденият протеинов бар е на разположение на всички клиенти, които имат нужда от енергизираща и хидратираща напитка или здравословно и вкусно изкушение преди или след тренировка.  

Истински отличителното обаче е екипът от квалифицирани треньори, които могат да отговарят на индивидуалните нужди на всеки клиент с тренировъчен или хранителен режим, със съвет или просто доза от така необходимата за всеки начинаещ мотивация.

Огромното разнообразие от групови занимания, включително аеро йога, спининг и популярните програми Les Mills, при които тренировката се провежда на мотивираща музика със следваща я хореография, са другата перла в короната на веригата. За удобство на клиентите достъпът се осъществява с абонамент или MultiSport карта. 

Всичко това превръща Next Level в едно отлично място за започване или продължаване на фитнес рутината.

21 клуба, 120 треньори: Здраве и удовлетворение в Pulse Fitness Center

Pulse Fitness Center не са просто зали за тренировки, нито обикновени СПА комплекси. Това e единственото място със специално създадени лайфстайл клубове, в които гостите откриват пътя към здравето, баланса и удовлетворението. Екипът от професионални треньори вярва, че всеки заслужава да се наслаждава на активен живот, изпълнен с радост. 

Pulse Fitness Center - мястото да откриете здраве, баланс и удовлетворение

Със своя уникален интериорен дизайн клубовете на тази верига създават подходящо място за всички, които търсят спокойствие и мотивация за своите спортни постижения. През годините Pulse полага специални усилия да модернизира обектите, предоставяйки висококачествени услуги, без значение от мястото. В момента веригата разполага с 21 клуба, където 120 треньори оказват приятелско съдействие на клиентите си и им помагат да постигнат техните индивидуални цели. Най-голямото разнообразие от групови занимания в страната се предлага точно в Pulse, a уредите, зоните, кабинетите и услугите във всеки един клуб непрекъснато се обновяват.

Освен първокласна техника и различни тренировки, Pulse Fitness Center предоставя и много други екстри. Те включват спа зони, басейни, солариуми, специализирани фитнес ресторанти, детски кътове, магазини за спортни стоки и хранителни добавки, безплатни семинари и социални събития. Времето, прекарано в Pulse, е време, прекарано в грижа за себе си. То се превръща в начин на живот, защото е забавно, полезно и смислено.

Казано накратко, в Pulse Fitness Center всеки може да открие радостта от спорта и да се наслади на невероятно изживяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички