Топ 5 на най-скъпите трансфери във футбола това лято


Топ 5 на най-скъпите трансфери във футбола това лято
Снимка: Getty Images

4069 0

Ако желаете да разберете, кои са най-скъпите трансфери във футбола това лято, можете да прочетете тази статия, която подготвихме специално за Вас . В нея ще посочим футболистите, които преминаха от един в друг футболен клуб, и се продадоха на наистина добра цена. Разбира се, докато пишем тази статия може да се осъществява поредният голям трансфер, така че очаквайте още новини. А сега, без да губим нито секунда време, преминаваме напред.

1 – Джак Грийлиш

Най-скъпият трансфер през лятото, се осъществява между Астън Вила и Манчестър Сити, след като тимът на Пеп Гуардиола купува Грийлиш за впечатляващите 117.5 милиона евро. Това е рекорден трансфер за английския футбол, като до този момент най-скъпият футболист е бил Пол Погба, който преминава от Юве към Ман. Юнайтед за сумата от 89 млн. паунда.

Разбира се, очаква се отборът на Манчестър Сити да демонстрира силни игри във Висшата лига, на която можете да залагате в Sesame България, където предлагат високи коефициенти за шампионата на острова, а също дават и отлични бонуси за нови и вече регистрирани клиенти.

2 – Ромелу Лукаку

Големият белгийски нападател Ромелу Лукаку, се завърна в Лондон, след като Челси платиха на Интер Милано умопомрачаващата сума от 115 млн. евро. Това обаче бе добра покупка за лондончани, които вече избиха парите си, и се надяват, че новото им попълнение ще се класира сред топ голмайсторите във Висшата лига, а какво ще се случи, предстои да разберем.

3 – Джейдън Санчо

Един от най-силните футболисти на немския Борусия Дортмунд – Джейдън Санчо, е продаден на английския Манчестър Юнайтед за сумата от 85 милиона евро. Санчо е пожелал сам да премине в редиците на „червените дяволи“, които са сред любимите отбори във Великобритания. В началото германците искаха 120 млн. евро, но не успяха да постигнат договорка и се примириха на сумата, която посочихме по-горе.

4 – Ашраф Хакими

Пълният със звезди тим на Пари Сен Жермен придоби уникалния 22-годишен защитник на Интер, Ашраф Хакими и направи състава си още по-силен. Мароканският национал подписа с френския тим до 2026 г., а сумата за прехвърлянето му, е в размер на 60 милиона евро. С този си ход парижани си осигуриха много добър бранител, който със сигурност ще им бъде нужен, както за предстоящите мачове в Лига 1, така и за похода на ПСЖ в европейските турнири.

5 – Бен Уайт

Арсенал взе в редиците си защитника на Брайътън Бен Уайт за сумата от 58.8 млн. евро и това е един от безспорните рекорди това лято. Уайт отиде при „артилеристите“, за да ги подкрепи, и да се опита да ги изкара начело в класирането на Висшата лига. Възможно ли е обаче това, ще разберем, след като изчакаме края на сезона, до който все още има наистина много време.

Няколко думи в обобщение

От изнесената по-горе информация личи, че английските клубове инвестират най-много пари в трансфери, и се готвят за люта битка, както във Висшата лига, така и в международните надпревари. Ако пък искате да научите, кои са най-скъпите трансфери на български футболисти, прочетете тук, където се предлага много подробна статия по темата.

Надяваме се да Ви е било интересно, и ще продължаваме да Ви предоставяме свежи новини от света на футбола. А сега Ви пожелаваме горещи футболни емоции и всичко най-добро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички