Отговорна игра: 5 бързи съвета как хазартът да остане само за забавление


Отговорна игра: 5 бързи съвета как хазартът да остане само за забавление
Снимка: Shutterstock

2071 0

Индустрията за спортни залагания е несъмнено една от най-бързо развиващите се в последните години. Това важи както за целия свят (в страните, в които е позволена), така и за България. Отличен пример е платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg, която демонстрира мащабен, скоростен и прогресивен напредък в последните две години.

Всеки обаче трябва да бъде наясно, че границата между това хазартът да се превърне от приятно средство за разпускане в опасна зависимост... не е твърде голяма. Поради това още в началото е необходимо всеки да има ясно поставени лимити, които собственоръчно да налага, за да остане играта отговорна и забавна. 

Хазартът като забавление, а не средство за изкарване на пари - съвети срещу зависимост

Хазартната индустрия е мултимилиарден бизнес. Продуктите за залагане са стотици хиляди и са достъпни 24/7. Предлагаме на вашето внимание няколко бързи съвета за това какво трябва всеки потребител да има предвид, докато залага. 

Познание към спортовете/игрите, на които залагаме

Ако се интересуваме от даден спорт, далеч по-вероятно е прогнозите ни за него да са по-адекватни в сравнение със сфери на индустрията, която не познаваме. Чиста форма на късмет е да бъде успешно реализиран залог на спорт, който не е предмет на интерес от залагащия. Затова е ключово, когато някой поставя залог на определен спорт, то той поне да може да отговори на основни въпроси за спорта. 

Поставяне на лимит на бюджета

Това е едно от най-ключовите и споменавани правила. И неслучайно. Най-важното е парите, които отиват за забавление в игралната индустрия, да не са пари, които са необходими за други неща. Или иначе казано - не губете пари, които не можете да си позволите!

Поставянето на залог в никакъв случай не трябва да бъде обвързано със спешна нужда от потенциалната печалба - просто защото тя е по-вероятно да не дойде, колкото и добре подготвени да сте. 

Без "избиване" на неуспешни залози

Често тази практика е пряко обвързана с горната. Потребител губи пари, които не може да си позволи, а след това прави втората най-често срещана и пагубна по пътя към зависимостта грешка - опит за "избиване". Най-сигурният път към големите загуби е "гоненето" на загуби. Понякога се случва човек да влезе в лоша серия. И най-добрият вариант е да се вземе почивка, вместо да се играе до избиване. 

Почивки от залозите

От време на време не е никак лоша идея да се правят кратки или по-продължителни паузи - според необходимостта в ситуацията. Понякога хората се увличат в залагането и започват постепенно да поставят по-високи суми или да играят повече залози. В такъв случай, най-доброто средство за превенция е просто да бъде казано "стоп". Не е нужно да се залага на всяко събитие. 

Време за залози

Последният съвет за това как хазартът да остане само за забавление. В никакъв случай залагането не бива да поглъща целия ден и разсейва от истински значимите неща. Би било притеснително, ако поради него даден човек променя своето ежедневие или своите планове. 

Играта е забавна, когато е отговорна 

Sesame.bg се придържа към правилата на отговорната игра. Компанията има специално изградена страница на своя сайт, към която всеки потребител може да се обърне, ако почувства че има проблем с хазарта. 

Както споменахме в този материал - границата между забавлението и зависимостта е тънка, така че всеки е добре дошъл да се запознае с признаците, че прекалява с хазарта и залозите (последвайте линка за повече подробности). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички