Ще се срине ли Байерн Мюнхен в Бундеслигата - кои ще са шампион | изпадащи | голмайстор


Ще се срине ли Байерн Мюнхен в Бундеслигата - кои ще са шампион | изпадащи | голмайстор
Снимка: Getty Images

2585 0

Баварската машина Байерн Мюнхен продължи доминацията си в германската Бундеслига и през миналия сезон, като спечели 11-а поредна титла. Няма как обаче да не отбележим изключително драматичният начин, по който това се случи. Колебанията в отбора не спряха цял сезон и накрая трябваше Борусия Дортмунд да се дъни срещу Майнц (2:2) в последния кръг, за да завършат първите два тима с равни точки Байерн да грабне титлата с по-добра голова разлика. Въпреки спада обаче специалисти и анализатори отново поставят хегемона като голям фаворит за титлата. Това се потвърждава и от платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Въпреки трусовете: Байерн Мюнхен е големият фаворит в Германия

Дори когато дойде издънката от Борусия, в Байерн отново бяха близо до сякаш още по-чутовен провал, след като до 89-ата минута бяха наравно с Кьолн и не бяха далеч от това да изтърват златния шанс, който получиха. Тогава в герой се превърна Джамал Мусиала, който вкара шампионския гол, и то само четири минути, след като се появи на терена.

Дни преди старта на новия сезон обаче ясно бе показано на Байерн, че не само Борусия ще бъде основен конкурент през тази кампания. РБ Лайпциг разби баварците с класическото 3:0 във финала за Суперкупата на Германия. Въпреки края на миналия сезон и случилото се във въпросния финал - коефициентът за 12-а поредна титла на отбора е... 1.26.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Битката за трофея в Бундеслигата през сезон 2023/24

Ето и какви са шансовете на своеобразния топ 5 по коефициенти:

  1. Байерн Мюнхен - 1.26;
  2. Борусия Дортмунд - 5.75;
  3. РБ Лайпциг - 11.00;
  4. Байер Леверкузен - 41.00;
  5. Айнтрахт Франкфурт - 81.00.

*Прогнозата на SportLive: РБ Лайпциг направи много силна селекция и по-скоро "биковете" биха се намесили по-сериозно в борбата за титлата. Борусия Дортмунд ще бъде без Джуд Белингам, което е допълнителна предпоставка за място извън топ 2. Ще бъде любопитно и дали и за колко време Хари Кейн ще свикне с новия си отбор, което също ще бъде решаващ фактор.

Кой ще бъде голмайстор на Бундеслигата?

И докато през сезон 2021/22 отново Роберт Левандовски грабна голмайсторския приз с над 10 гола разлика пред втория, то през миналата кампания имаше цели четирима играчи с повече попадения от Серж Гнабри, който бе лидер за баварците в това отношение (14). Никлас Фюлкруг и Кристофър Нкунку бяха с по 16.

Разбира се, голяма заявка за приза дава и трансферът на Хари Кейн в Байерн Мюнхен. Неговото име обаче все още не е вкарано за този пазар, което предполага, че след намесата му ще има изменения в показателите. Ден преди официалното подновяване на първенството обаче своеобразният топ 5 от фаворити изглежда по следния начин:

  1. Себастиан Алер - 9.00;
  2. Серж Гнабри - 10.00;
  3. Рандал Муани - 11.00;
  4. Никлас Фюлкруг - 13.00;
  5. Патрик Шик - 13.00;
  6. Луис Опенда - 13.00.

*Прогнозата на SportLive: Несъмнено Хари Кейн ще е сред фаворитите във всяко първенство, в което се състезава. Сякаш за него коефициентът ще бъде най-нисък. Със сигурност трябва да се обърне внимание на Луис Опенда. 23-годишният белгиец е много перспективен и взаимно могат да са си от огромна полза с РБ Лайпциг. Той отбеляза 21 гола във френската Лига 1 през миналия сезон, като попадна в топ 5 по този показател.

Sesame приема разплащания с криптовалути

Кои ще изпаднат от германската Бундеслига през сезон 2023/24?

Дармщад и Хайденхайм спечелиха промоция за първото ниво на футбола в Германия през миналия сезон, завършвайки на първите две места във Втора Бундеслига. Хамбургер пропусна да спечели трета промоция, след като загуби в плейофа за елита срещу Щутгарт.

По традиция именно новаците са големите фаворити за това да изпаднат от елита през този сезон и да се завърнат във второто ниво. Кандидати за това са и тимовете, които завършиха около дъното и през миналата кампания. Ето и своеобразния топ 5 по коефициентите на Sesame.bg:

  1. Хайденхайм - 1.85;
  2. Дармщад - 2.10;
  3. Бохум - 2.75;
  4. Щутгарт - 3.25;
  5. Аугсбург - 3.25.

*Прогнозата на SportLive: В действителност новаците изглеждат най-застрашени, като това важи в още по-голяма степен за Хайденхайм. Сякаш отборът на Бохум пък ще трябва много да се постарае, за да остане в елита, като през миналия сезон единствено силният край го задържа в Бундеслигата.

*Прогнозите, поместени в тази статия, са с развлекателна стойност и не претендират за сигурност и не предствляват съвет към залагащите. В края на сезона ще разберем колко от тях са били успешни и колко - далеч от реалността.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички