Лудогорец и Шампионска лига: Неочаквано, но факт - "орлите" са абсолютен аутсайдер


Лудогорец и Шампионска лига: Неочаквано, но факт - "орлите" са абсолютен аутсайдер
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4697 0

Изненадващо Лудогорец претърпя пълен крах на старта на квалификациите за място в Шампионска лига, след като в гостуването си на Балкани родният шампион допусна поражение с 0:2 в Прищина. Нещо повече - неочакваният резултат провокира световните платформи за онлайн спортни залози да обявят българския шампион за аутсайдер преди реванша в сряда вечер на "Хювефарма Арена". 

Лудогорец е аутсайдер в сблъсъка с Балкани 

В sesame.bg двубоят от втория кръг на квалификациите в Шампионска лига получава сериозно внимание, като е избран и за Sesame Boost - избрани пазари с по-високи от обикновените коефициенти. 

Иначе, Лудогорец е фаворит в срещата с коефициент от 1.39, но в същото време е аутсайдер за продължаване напред в надпреварата. ФК Балкани има повече шансове за преминаване в следващата фаза, като букмейкърът предлага ставка 1.59 косовският клуб да продължи, докато за Лудогорец коефициентът е 2.31. 

Трябва да се отбележи, че головете на чужд терен вече нямат тежест и всяка победа с 2 гола разлика в полза на Лудогорец ще прати срещата в продължения и (евентуално) дузпи. Сблъсъкът да бъде решен след изпълнение на 11-метрови наказателни удари попада в промоцията "супер завишен коефициент" и този развой е оценен на 9.25 (8.00 стандартен коефициент). 

Лудогорец в опит да избегне антирекорд 

Откакто дебютира в турнира, Лудогорец е отпадал в първия квалификационен кръг само веднъж. Това се случи през сезон 2019/20 в мачовете с Ференцварош, загубени с общ резултат 3:5. Интересен факт е, че тогава отборът достигна до 1/16-тина финалите на Лига Европа. 

И в трите случая, в които Лудогорец е падал с 0:2 като гост, отборът е отпадал от съответната европейска надпревара. 

Голямата цел на клуба е отново да влезе в груповата фаза на Шампионска лига. За последно отборът беше част от 32-та най-добри отбора в Европа през сезон 2017 година, а през 2021 за последно игра плейоф за влизане в групите. 

Отпадането толкова рано от ШЛ ще означава не само разочарование. Отборът ще се озове чак в Лига на конференциите, където и наградният фонд е много по-нисък спрямо Шампионска лига, а вече и Лига Европа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички