Велики неща трябва да очакваме от Мирела Демирева на финала в Рио


Велики неща трябва да очакваме от Мирела Демирева на финала в Рио

1525 0

Два метра - това е целта, която си постави Мариела Демирева за финала в скока на височина. Българката преодоля квалификацията със 194 сантиметра и вече насочва мислите си към решителната надпревара в събота срещу неделя (2:30 ч.)

ФИНАЛ ЗА МИРЕЛА ДЕМИРЕВА В РИО 2016!

"Имаше известно напрежение, особено когато се наложи да скоча от третия опит определена височина (б.р. - 192 см), която дори не ме класира. Това определено те мобилизира. На финала няма състезателка с по-малко от 194 сантиметра. Чака ни много интересно състезание", заяви атлетката, цитирана от bTV.

Демирева допълни, че амбицията й е да се качи на почетната стълбичка. "Щом си на финал, е най-малкото неуважително да не скачаш за медал. Ще дам всичко от себе си, това го обещавам".

С днешния успех Демирева стана третият български лекоатлет, класирал се на финал на олимпийските игри в Рио. Преди нея това сториха Тихомир Иванов (скок на височина, десето място) и Ивет Лалова (200 метра, осмо място).

Общо 17 състезателки се класираха за финала. Сред тях са трикратната европейска шампионка Рут Бейтия (Испания) и двукратната световна шампионка на открито Бланка Влашич (Хърватия), която има и сребърен медал от игрите в Пекин преди 8 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички