Триумфалната лебедова песен на златните момичета


Триумфалната лебедова песен на златните момичета
Снимка: Getty Images/Guliver

1789 0

"Златните" момичета на България завършиха кариерите си в ансамбъла по възможно най-добрия начин - с медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Като се има предвид, че дори с такава грешка титлата бе присъдена на абонираните рускини, а испанките не бяха по-добри от нашите и завършиха с еднакви оценки (по-висока бе тази за изпълнение и затова те се добраха до сребърния медал), то грациите на Ина Ананиева наистина се представиха на топ световно ниво.

МЕДАЛ, МЕДАЛ, МЕДАЛ ЗА АНСАМБЪЛА!

Именно Рио 2016 бе лебедовата песен на ансамбъла, който около осем години вече радва българските фенове на художествената гимнастика и на родния спорт като цяло.

Златните момичета в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова (да, тя също) и резервата на последната спомената Любомира Казанова повече никога няма да излязат заедно в едно състезание.

ГРАЦИИТЕ СЛЕД УСПЕХА В РИО: НЕ ЗНАЕМ КАКВО СМЕ ПОСТИГНАЛИ ОЩЕ

Те извървяха своя път към славата и се оттеглят, за да поеме всяка по своя път (както се изрази треньорката Ина Ананиева), като именно Казанова ще бъде мостът към следващото поколение и новия ансамбъл.

Част от стратегията на Българската федерация по художествена гимнастика е развитие на спорта извън София и плавния преход към "женския" спорт на девойките от "юношеския" ансамбъл, който ще има за задача да ни радва в бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички