Треньорът на Пасков: Бе съкрушен, щом разбра, че ще се бие с хегемона


Треньорът на Пасков: Бе съкрушен, щом разбра, че ще се бие с хегемона

1172 0

Треньорът на българския сабльор Панчо Пасков - Ивайло Воденов, призна, че непосредствено след жребия спортистът е бил съкрушен от отредения му съперник - осемкратен световен и 11-кратен европейски шампион. Състезателят ни обаче е бил окуражаван от приятели и треньори и паниката му е изчезнала.

"Човек с 12-13 години хегемония в нашия спорт рядко губи и никой не е очаквал да загуби на Олимпиада, но ние точно това си помислихме, че сега е моментът, вътрешно в нас двамата си знаехме, че го бием и отидохме с тази нагласа. Това от една страна не бе добре, тъй като мислехме само за този бой, а не да продължим напред", сподели Воденов.

Панчо Пасков: Вече мисля и за медали от големи първенства

Той говори и за плановете за развитие на възпитаника му.

"Мисля, че чисто физически както всеки спортист непрекъснато може да се надгражда, човешкият организъм няма предел, рекорди падат непрекъснато, следователно може да се работи във всички аспекти като физика. Това, което ни липсва, е рутина и опит, колкото и банално да звучи, но ние нямаме срещи с тези противници, трябват ни спаринг-партньори непрекъснато. Трябват ни подготовка и състезания срещу други съперници. Нужни са ни участия в Световни купи, за да се изкачваме в ранглистата. Влизането в Топ 40 трябва да си го поставим за цел за следващата година", каза Воденов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички