Олимпийски емоции в семейството на Ели Янкова


Олимпийски емоции в семейството на Ели Янкова
Снимка: Getty Images/Guliver

1170 0

Елица Янкова успя да спечели битката за бронза в женската борба. Тя победи 29-годишната аржентинка Патрисиа Алехандра Бермудес. В схватката 21-годишното ни момиче надделя със 7:6 и сложи гордо на гърдите си първото отличие за родината от тези Олимпийски игри.

"Радостен съм. Малко ѝ се скарах, защото не се напъна”, каза баща ѝ Атанас Янков.

"Успехът е за нас и за цяла България. Тя се доказа пред себе си и пред целия свят. Но може и още. В началото тя тренираше народни танци и беше доста добра. Исках да продължи да танцува, но явно борбата надделя”, каза майка ѝ Мария Янкова пред Нова тв.

Янкова след триумфа: Исках да покажа, че българите имаме лъвски дух

 

"Все още не сме отпразнували победата. Чакаме всички да завършат и тогава. Може би чак в България ще празнуваме. Когато влязох в националния отбор и видях останалите как се борят и побеждават, поисках да съм на тяхно място", разказа олимпийската ни шампионка.

А извън тепиха признава, че е влизала в бой. Въпреки това казва, че за един спортист е важен характерът. Тя посвети медала си на всички, които са били близо до нея по време на подготовката ѝ за състезанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички