Новачков тръгна с трудна победа на Игрите в Рио


Новачков тръгна с трудна победа на Игрите в Рио

885 0

С трудна победа започна участието си на Игрите в Рио българският борец Борислав Новачков в квалификациите в категория до 65 кг. свободен стил. Той надви с 10:7 иранеца Мейсам Насири.

Новачков стартира с добра акция, която му донесе бързи 2 точки преднина. Той свали съперника си на тепиха за още 2 точки и поведе с 4:0. Българският борец направи опит за носене на иранеца, но неуспешен. Така първата част завърши 4:0 в полза на последния ни участник на турнира по борба в Рио.

През втората част Насири успя да изненада нашия състезател , атакувайки го в крака и намали изоставането си до 2:4. Малко след това обаче Новачков натрупа нови две точки и поведе с 6:2.

Българският борец допусна да бъде избутан от тепиха, което донесе нова точка за съперника му - 6:3. С ново избутване Мейсам Насири успя да намали изоставането си до 5:6. Българинът успя да свали съперника си и дръпна с 8:5.

Иранският състезател успя да постигне още 2 точки след избутване, но малко преди края нашият борец спечели още 2 точки, след като тръшна съперника и двубоят завърши с резултат 10:7 в негова полза.

Следващият съперник на Новачков ще бъде Франклин Гомес от Пуерто Рико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички