Ивет Лалова официално е номер 1 сред българите на Олимпиади


Ивет Лалова официално е номер 1 сред българите на Олимпиади
Снимка: Getty Images/Guliver

1361 0

Винаги сме знаели, че Ивет Лалова е номер 1 в модерната история на българския спринт, но статистиката показва, че чаровната състезателка вече е номер 1 и по участия в отделни състезания на Олимпийски игри.

ИВЕТ НЯМА ДА СПИРА СКОРО С БЯГАНЕТО

От всички лекоатлети в историята на българските участия на Олимпиади Ивет може да не е най-успешната, но пък е най-постоянната в присъствието си на най-големия спортен форум.

ЖИВАТА ЛЕГЕНДА В ЖЕНСКИЯ СПРИНТ: ИВЕТ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА!

Тя вече има 21 старта на сметката си в дисциплините 100 и 200 метра, натрупани в четирите си участия на Олимпиади. Тя направи "пълна програма" в Атина, където бе най-близо до медал - по 4 бягания на 100 и 200 метра, като остана 4-та в по-късата дистанция и пета в по-дългата.

В Пекин 2008 Лалова записа още пет старта - два пъти на 200 метра и 3 на 100, за да набъбне общата ѝ бройка на 13.

В Лондон 2012 Лалова допълни с по две участия на 100 и 200 метра - общо 17 олимпийски старта. В Рио Ивет записа серия на 100 метра гладко бягане, но заради контузия пропусна полуфиналите, за да се класира обаче на финал на 200 метра - общо 21 старта за чаровницата.

Досега по тези показатели – атлет с най-много олимпийски стартове, първа беше Светла Димитрова. В нейния актив са записани 20 (19?) участия на олимпийската писта. Въпросителната е затова, че в Атланта на полуфинала на 100 м с пр. Светла не завърши бягането, но пък е участвала.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички