БОК: Не е имало насилие над чистачки, гребците не са ги пуснали в стаята


БОК: Не е имало насилие над чистачки, гребците не са ги пуснали в стаята
Снимка: БГНЕС

957 0

Гребците ни Георги Божилов и Кристиян Василев са замесени в скандала с чистачката в олимпийското село. По-рано изтече информация, че въпросната служителка е подала оплакване до организаторите заради агресивно поведение на български спортисти.

Заради сигнала се наложи ръководството на родната делегация да дава обяснения. А по-късно от Българския олимпийски комитет (БОК) разпространиха становище, в което застават плътно зад Божилов и Василев. 

Според съобщението състезатели по гребане просто са отказали апартаментът им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи.

Двойката ни скул приключи участието си в Рио на 11 август, когато завърши на девето място в крайното класиране.

Публикуваме пълното съобщение на БОК без редакторска намеса:

Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио за пореден път изразява своята тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти - се посочва в изявлението на БОК. - В тази връзка считаме за необходимо да изясним възникналата вчера ситуация в жилищния блок на българската делегация.

Малко преди 10 ч. сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев отказват апартамента им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи.

Божилов и Василев са излизали, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите – мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане.

Малко по-късно една от жените подава оплакване до администрацията на блока, че е била „обект на агресия“, което изобщо не отговаря на истината. Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал.

Напомняме, че шефовете на българската мисия в Рио вече няколко пъти подават жалби за откраднати вещи на български спортисти, треньори и официални лица от делегацията ни точно по време на почистване на техните стаи в олимпийското село. Тези оплаквания досега са без никакъв резултат. Това е и причината повечето от българските спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в техните апартаменти, за което вчера бе изпратен официален сигнал до координатора за България на Олимпийските игри в Рио.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички