Ще се състезават ли руските атлети на Олимпиадата? Вижте решението на Арбитражния съд


Ще се състезават ли руските атлети на Олимпиадата? Вижте решението на Арбитражния съд
Снимка: Getty Images/Guliver

1115 0

Арбитражният съд по спорта отхвърли жалбата на руския олимпийски комитет и потвърди наказанието, наложено от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) спрямо всички руски лекоатлети да не участват в международни състезания.

ИААФ наказа руските атлети, след като разследване на асоциацията установи системно използване на допинг от страна на състезателите. От асоциацията изразиха задоволство от решението на съда и го определиха като справедливо.

Официално: Поискаха Русия да бъде отлъчена от Игрите в Рио 2016

"Днешното решение поставя при равни условия всички спортисти. Това цели да опази спортистите чисти и да съхрани честността на играта".

Президентът на ИААФ допълни :"Това не е ден за триумфални изявления, не съм дошъл за да съсипвам конкуренцията. Но ние трябва да отстояваме нашите правила в борбата с допинга. Ние няма да спрем съвместната си работа с Руската федерация, но те трябва да положат усилия за създаване на честна среда и отново да се преборят за международно признание".

Международният олимпийски комитет (МОК) обмисля възможността за пълна забрана на Русия да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички