Шокиращото отпадане на Джокович в Рио намери своето обяснение


Шокиращото отпадане на Джокович в Рио намери своето обяснение
Снимка: Getty Images/Guliver

2124 0

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович записа изненадващо слаби няколко месеца. На "Уимбълдън" той отпадна рано-рано от надпреварата след загуба в третия кръг от Сам Куери.

На Олимпийските игри в Рио пък сърбинът загуби в два сета от Хуан Мартин Дел Потро още в първия кръг, а на двойки отпадна кръг по-късно. Сега обаче стана ясно защо е настъпил подобен спад във формата му.

Той има проблеми с китката, които са се усилили в последните няколко седмици. Освен това няколко стари травми са се "обадили" и в крайна сметка са му попречили да покаже най-доброто от себе си.

ВИДЕО: Когато големият шампион падне в боя...

Той отказа да играе в следващите турнири "Мастърс", които предшестват US Open, като Ноле ще се включи директно на последния турнир от Големия шлем за годината.

"Тъжно ми е да обявя, че няма да мога да участвам в надпреварата в Синсинати през тази година. Възстановявам се от контузия, която ми попречи да подготвя тялото си по оптимален начин за натоварената ми програма през тази година. Изиграх много мачове и трябва да си взема малко почивка, за да се възстановя напълно", сподели Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички