Сензационен шампион в колоезденето на Игрите в Рио 2016


Сензационен шампион в колоезденето на Игрите в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

1175 0

В истинска сензация се превърна индивидуалния старт в колоезденето по шосе на Олимпийските игри в Рио 2016. Трикратният победител в Тур дьо Франс (2013, 2015 и 2016) Кристофър Фруум остана далеч от битката за медалите, след като 20 км преди края не можа да поддържа темпото на бегълците и точно преди последното спускане загуби шансове за топ 3.

СТЕФАН ХРИСТОВ КАТАСТРОФИРА, ОТКАРАН Е В БОЛНИЦА

Лидерът допреди 20-ина км преди края Винченцо Нибали имаше реален шанс да се добере до златото, но се сблъска по изключително изненадващ и нелеп начин с колумбиеца Серхио Луис Монтоя, което прекрати кампанията му към титлата.

Рафал Майка от Полша се възползва по най-добрия начин и поведе откъсналата се група, но не издържа в последните метри и стана жертва на ожесточен и крайно вълнуващ финален спринт.

Полякът остана трети във финалното класиране, след като в последните секунди белгиецът Грег ван Авермат спечели надлъгването и със силно въртене в последните метри се добра до златото. На втора позиция остана Якоб Фуглсанг от Дания.

Само 40 от 144-те стартирали завършиха 237.5-километровото трасе, като състезанието продължи повече от 6 часа (6:10.05 е времето на шампиона). Крис Фрум обаче остава фаворит за златото в бягането по часовник, като той се надява да подобри представянето си от Лондон 2012, когато грабна бронза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички