Отнемат един от златните медали на Юсейн Болт


Отнемат един от златните медали на Юсейн Болт
Снимка: Guliver/Getty Images

17310 0

Юсейн Болт може да остане с един златен медал по-малко, въпреки че вината за това не е негова, информира "Reuters". Според международната агенция, неговият съотборник в щафетното бягане на 100 метра през 2008 година - Неста Картър, е дал положителна допинг проба.

Ямайка спечели златото в Пекин тогава с гръмка победа над САЩ, а Картър беше на първи пост. В това състезание Болт беше на 4-и пост и с уникално бягане задмина американците. Сега обаче тройният требъл на най-бързия човек на планетата е под заплаха.

Болт празнува златото си със секс, но не с приятелката си (СНИМКИ)

През юли тази година, по молба на Олимпийския комитет, са отворени много от пробите през 2008 година за нови тестове. Така изгоря щафетата на Русия, която също спечели злато в Пекин.

При повторната проверка на пробавата от кръвта на Картър е открито малко количество метилхексанамин. Ако и проба "Б" даде позитивен резултат, тогава от "WADA" и МОК ще вземат решение дали цялата щафета на Ямайка да бъде лишена от златните си медали.

До момента информацията не е официална, след като президентът на ямайската лекоатлетическа асоциация не е получил доклада от Антидопинговата агенция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички