Освиркаха скандалната рускиня Ефимова след среброто ѝ в Рио 2016


Освиркаха скандалната рускиня Ефимова след среброто ѝ в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

1281 0

Юлия Ефимова едва в събота разбра, че ще се подвизава на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като едва в последния момент получи разрешение да участва. Решението за нейното допускане бе притено противоречиво, най-малкото, от феновете, защото тя е била хващана с допинг през 2013 година.

В крайна сметка, Ефимова участва и спечели сребърен медал на 100 метра свободен стил. Никой не я поздрави след това, съперничките ѝ я отбягваха и ѝ обръщаха гръб, защото е рускиня, публиката я освиркваше от самото ѝ стъпване в басейна.

Ефимова е била извън спорта заради допинг между октомври 2013 и февруари 2015 година, а иначе е била уличена в употреба на мелдоний, но не е изтърпяла наказание, защото го е използвала, докато е бил разрешен.

Лили Кинг от САЩ спечели златния медал, побеждавайки Ефимова, като обяви, че ще се бори в името на САЩ и на чистия спорт. Медиите в Щатите отразиха победата ѝ като триумф над злото на "най-великата нация".

Ефимова плачеше неутешимо веднага след финала, защото знаеше, че няма как да спечели, дори да беше грабнала златния медал. "Освиркваха ме и не говореха с мен, защото съм рускиня. Мислех, че студената война е свършила", сподели тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички