Колебливост и притеснение костваха победата на сестри Стоеви


Колебливост и притеснение костваха победата на сестри Стоеви
Снимка: Guliver/GettyImages

1571 0

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха колебливо в бадминтон турнира на Игрите в Рио. Представителките на България загубиха с 0:2 (22:24, 15:21) от Южна Корея в състав Лий и Чанг.

Двубоят почна изравнено до 5:5, но след това корейките взеха нещата в свои ръце. Последваха 6 точки срещу 1 в полза на Стоеви, като българките показаха сериозно притеснение и подариха 3 точки на съперничките - 11:6 и кратка почивка. Тя обаче не се оказа ползотворна за сестрите, които основно се отбраняваха. Корейките отлично се възползваха от това и поведоха със 7 точки при 15:8.

Все пак имаше леко събуждане в българските редици, след като Стефани Стоева се отчете с няколко отлични забивки, а след това и с безупречна игра в защита - 12:15 и само 3 точки изоставане, след грешка на Лий при забивка по диагонала. Последва маратонско разиграване, при което при удар на Стефани перото закачи филето - 13:15.Още една точка влезе в актива на българките при 14:15, но последва несполука в защита и 14:16. До равенството се стигна при 17:17, когато Габриела Стоева успя да затрудни корейките със забивките си и в крайна сметка Лий заби в мрежата.

Поредното мощно разиграване, в което корейките натиснаха със забивки от дъното на корта, завърши по блестящ начин за българките. Защитата принуди Лий да сбърка - първо водачество за България. Лий пробва скъсено перо при 19:18 и го прати в мрежата за 20:18. Първият гейм-пойнт беше спасен след аут на Габи, а резултатът отново беше равен 20:20 след забивка на Чанг.

Лий отново успя да забие мощно в дъното на полето за 20:21, но с умела игра Габриела при мрежата резултатът отново беше равен. Аут на Стефани даде нов шанс на корейките да затворят гейма и в крайна сметка с 24-тата си точка Лий и Чанг взеха първата част - 22:24.

Втората част почна по подобие на първата, като българките почнаха по-сковано и оставиха корейките да водят играта - 13:9, и то след две грешки на Габриела при мрежата. Третата и грешка там направи резултата 14:10 за състезателките в син екип, а отново след нейн аут - 15:10.

Този път силите на българките не стигнаха за обрат и след нова серия грешки в защита Корея затвори и втората част в своя полза - 21:15.

Следващият двубой на българките е срещу фаворитките от Китай. Двубоят е в 21:55 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички