Женската щафета на САЩ ще бяга на финала в Рио 2016 (ВИДЕО)


Женската щафета на САЩ ще бяга на финала в Рио 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

7826 0

Женската щафета на САЩ на 4х100 метра успя да си заслужи от втория опит участие във финала в дисциплината на Олимпийските игри в Рио. Както е известно, заради блъскане от страна на състезателка на Бразилия Алисън Филикс от САЩ не можа да предаде щафетата на съотборничката си на трети пост Инглиш Гарднър в сериите и американките завършиха последни.

След спечелено обжалване обаче на актуалните олимпийски шампионки им бе позволено да проведат допълнителна квалификация за финала - изцяло сами на стадиона в Рио.

Тиана Бартолета, Алисън Филикс, Инглиш Гарднър и Моролаке Акиносун се справиха блестящо със задачата и бяха перфектни във всяко едно отношение, завършвайки с време 41.77 секунди.

Това е най-силното време в сериите и подобри значително времето на китайките, които с 42.70 се оказаха големите губещи от прецедента в историята на Олимпиадите и самостоятелното бягане на американската щафета.

Акиносун ще отстъпи мястото си на Тори Бууи във финала, а САЩ ще бяга в краен коридор, но това е незначителен детайл за американките, които са повече от доволни от самото си присъствие на финала "по втория начин".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички