Япония е безспорният шампион в гимнастиката на Игрите в Рио 2016


Япония е безспорният шампион в гимнастиката на Игрите в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

1323 0

Японският отбор е безкомпромисният и безапелационен носител на златните медали в спортната гимнастика на Олимпийските игри в Рио 2016. Най-успешната нация в исторически план отново триумфира в отборната надпревара, след като за последно стори това в Атина 2004.

Китайците, които бяха шампиони на последните две олимпиади, останаха на трета позиция в класирането, като в изключително вълнуващото и оспорвано състезание отстъпиха с нищожните 0.301 точки на Руската федерация.

Руснаците водеха убедително след първите три уреда, но бяха изместени в последствие от японците, когато дойдоха силните за тази страна земя и успоредка.

Риохей Като, Кензо Ширай, Юсуке Танака, Кохей Учимура и Коджи Ямамуро е съставът на шампионите, които осигуриха обща оценка от 274.094 точки. Русия финишира със сбор от 271.453 (Денис Аблязин, Давид Белявски, Иван Стретович, Николай Куксенков и Никита Нагорни), а Китай остана трето с 271.122 (Шуди Ден, Чаопан Лин, Ян Лю, Хао Ю и Шенлон Жан).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички