Италия изпепели САЩ и е на финал във волейбола в Рио 2016


Италия изпепели САЩ и е на финал във волейбола в Рио 2016

1709 0

Италианският национален отбор по волейбол се класира на финала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 след драматичен успех с 3:2 над САЩ в един от най-паметните и вълнуващи полуфинали в историята.

"Скуадра адзура", чиито звезди и в този дуел бяха натурализираните Иван Зайцев и Османи Хуанторена, трябваше да осъществи немислим обрат от 1:2 до 3:2, за да спре американската машина.

Италия през целия турнир загатваше, че е в Рио за олимпийската титла, но с триумфа над САЩ доказа тезата си и ще очаква някой измежду Бразилия и Русия за съперник в битката за златните медали.

Италия взе първия вълнуващ сет с 30:28, а после отстъпи нелепо във втория със същия резултат, което подейства изключително демотивиращо за "адзурите" и надъха допълнително американците.

САЩ поведе с 2:1 след 25:9 в може би най-голямото унижение в рамките на един гейм в историята на Олимпийските игри. В решителния четвърти обаче битката "на живот и смърт" бе спечелена от италианците, и то изцяло заради Иван Зайцев.

Той изпълни пет поредни сервиса, като записа два аса, затрудни неимоверно противниковото посрещане в други два и предизвика победна точка за 2:2 (25:22). Героизмите на "скуадрата" продължиха и в тайбрека, а американците бяха като препарирани и трупаха грешка след грешка, неуспявайки да завършат почти нито една своя атака.

Ступорът на САЩ позволи на италианците уверено да продължат към победата и да затворят тайбрека по безкрайно комфортен начин с 15:9 за крайното 3:2.

Зайцев с 21 точки стана топ реализатор, Хуанторена добави 14, а Филипо Ландза блесна с 16 за победителите. 25-те точки на Матю Андерсън не стигнаха на САЩ за успеха, а освен него само Аарон Ръсел мина 10-те с 14.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички