Исинбаева и Шубенков пуснаха жалби в Лозана


Исинбаева и Шубенков пуснаха жалби в Лозана
Снимка: Getty images/Gulliver

914 0

Двама от най-големите руски атлети-двукратната олимпийска шампионка на скок височина Елена Исинбаева и световният първенец в спринта на 110 метра с препятствия Сергей Шубенков внесоха жалби във Федералния съд в Лозана срещу отстраняването им от Игрите в Рио де Жанейро.

Президентът на руската федерация по лека атлетика Дмитрий Шляхтин, обаче, не вярва, че двамата ще бъдат допуснати до участие, тъй като дори да спечелят делото, то няма да бъде разгледано в срок за старта на олимпийския атлетически турнир през следващата седмица.

"Времето за разглеждане на подобни жалби е достатъчно дълго, така че мисля, че те няма да могат да участват на Олимпиадата. Все пак това е само мое мнение", коментира Шляхтин.

Руските лекоатлети бяха лишени от правото на участие в Рио 2016 след дискалификацията на националната федерация заради скандала с прикриване и подменяне на положителни проби в Московската допинг лаборатория.

На Олимпиадата ще участва единствено състезателката на скок дължина Даря Клишина, която от няколко години живее и тренира в САЩ.

На 21 юли Спортният арбитражен съд в Лозана вече отхвърли колективната жалба на Руския олимпийски комитет срещу изключването на 67 от 68-е лекоатлети с квоти за Рио 2016. Това решение можеше да бъде обжалвано в 30-дневен срок пред Федералния съд на Швейцария.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички