Георги Гетов за Тихомир Иванов: Стабилен е!


Георги Гетов за Тихомир Иванов: Стабилен е!

1306 0

„През тази година имахме две състезания от най-висок ранг – Европейското първенство и Олимпиадата, като с представянето си Тихомир показа, че е стабилен в резултатите си.

Изцяло съм доволен от неговото представяне, но като всеки треньор винаги ще искам още и още той го знае много добре.”

Това заяви личният треньор на българския лекоатлет Тихомир Иванов –Георги Гетов след успешното представяне на неговия възпитаник на Олимпиадата в Рио де Жанейро, пред репортер на  БГНЕС.

При дебютното си участие на Олимпийски игри Иванов се нареди десети във финала на висок скок с резултат от 229 сантиметра.

Тихомир Иванов: Отидох с намерението да се класирам за финал

„Работим заедно от дълги години и Тихомир се доказа като много дисциплиниран и сериозен състезател, което се потвърди и от изявите му на големите форуми.

Следващата стъпка пред нас е да постигнем резултат над 229. Това ще показател, че работим в правилната посока. Покоряването на тази височина ще бъде успех за нас, тъй като в нашия спорт за всеки сантиметър се тренира с години”, допълни още Гетов.

Самият Тихомир пък коментира какво го е впечатлило най-много от Олимпиадата. „Нямах възможност да разгледам Рио, но не съжалявам за това, тъй като бях отишъл там да се състезавам.

Тихомир Иванов: Поставих си цел и я изпълних

Все пак много ме впечатли олимпийското село, защото това ми бяха първите Игри. Не очаквах толкова много атлети да сам там, въпреки че имаше и топ състезатели, които бяха избрали да не живеят в селото, тъй като цялото това внимание може да е доста натоварващо."

„Правим всичко възможно, за да имаме необходимото, ако се налага сменяме градове, за да се доближим максимално до стандартите на професионалния спорт. Все още изчакваме относно следващите състезания, в които ще взема участие.

За момента ще останем в Плевен поне още ден-два, но ако ще участвам в турнир може би ще тренираме другаде, тъй като в Плевен има само една зала”, сподели още лекоатлетът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички