Елица Янкова: Знаех, че ще взема медала


Елица Янкова: Знаех, че ще взема медала
Снимка: Getty Images/Guliver

1708 0

"Бях доволна, че въобще съм стигнала дотам. В борбата е много трудно да вземеш квота и да отидеш на Олимпиада. След това отидох за медал в Рио." , заяви в "Тази сутрин" по bTV състезателката по борба свободен стил Елица Янкова, която спечели бронзов медал за България от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Когато отидох на мача за бронза, очаквах, че ще я надвия, защото го исках твърде много. Знаех, че ще стане", каза още Янкова за важния си двубой за 3-то място на игрите.

Помощник треньора в националния ни отбор по борба Петър Касабов добави, че дори е трябвало да я успокоява, за да не се "пренавие" за мачовете си.

"Не съм си помисляла и за момент, че противничката ми ще ме надвие, защото, ако го допусна, може наистина да й дам шанс да ме надвие", заяви дебютантката на олимпийски игри.

Запитана защо реши спортсменски да прегърне противничката си Патрисия Бермудес (Аржентина) след победата си, Елица Янкова отговори:

"Съдията щеше да ни накара да се поздравим, така или иначе. Просто, като я видях на земята, отидох и й подадох ръка да я поздравя. Аз я прегърнах и тя отвърна със същото."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички