Дъждът обърка сметките на Болт на 200 метра в Рио 2016


Дъждът обърка сметките на Болт на 200 метра в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

10411 0

Юсейн Болт постигна желаното безсмъртие в олимпийския спорт, грабвайки седми златен медал в спринтовете, след като спечели бягането на 200 метра на Игрите в Рио 2016.

Светкавицата взе може би най-лесната си титла, въпреки че я постигна на най-напреднала възраст, защото нямаше реална конкуренция под дъжда на олимпийския стадион в Рио.

Джъстин Гатлин и Йохан Блейк отпаднаха безславно още на полуфиналите и канадецът Андре де Грас, както и ЛаШон Мерит се очертаваха като основните претенденти за титлата, но не бяха от класата на Болт.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БОЛТ НА 200 МЕТРА

Дъждът над Рио се изсипа в най-неподходящия момент и попречи на Светкавицата да атакува собствения си световен рекорд от 19.19 секунди. Болт спря хронометрите на 19.79 секунди и по този начин направи най-добрия възможен бенефис в дисциплината на голямата сцена, след като самият той си призна, че отсега нататък ще се концентрира само върху 100-те метра.

Самият Болт изобщо не отпразнува победата си първоначално, защото бе с два метра пред останалите състезатели, но остана далеч от рекорда си.

С 20.12 секунди Кристоф Льометръ от Франция поднесе изненадата с бронзов медал, като Адам Джемили изпусна отличието с хилядни по-слабо време. Втори очаквано бе спряганият за бъдеща звезда в спринта Адам де Грас от Канада с 20.02 секунди.

Де Грас вече имаше бронз от 100-те метра в Рио и стана първият представител на страната си с две отличия от една Олимпиада в спринтовете от 1932 година насам.

Финалът бе безпрецедентен - осем представители на осем различни държави, при положение че е имало два случая, при които САЩ и Ямайка са излъчвали първите четири места в дисциплината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички