Допинг скандал и с домакините на Игрите в Рио 2016


Допинг скандал и с домакините на Игрите в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

830 0

В последния месец нито един бразилски състезател, участващ на Олимпийските игри в Рио 2016, не е бил проверяван за използване на забранени стимуланти. Международната антидопингова агенция WADA обяви, че това е "абсолютно неприемливо". Изпратено е писмо до спортното министерство на Бразилия с въпрос защо е допуснато такова провинение.

СЕКССКАНДАЛ ПОТРЕСЕ РИО В НАВЕЧЕРИЕТО НА ИГРИТЕ

"Искаме обяснение от министъра и изпълнителния директор на националната антидопингова агенция - каза Роб Кьолер от WADA пред "Таймс". - Не приемаме обясненията, че пропускът е направен заради смяна на охраната в министерството. Информирали сме допингченгетата, че трябва да увеличат пробите за бразилските спортисти по време на игрите."

Първите летни олимпийски игри в Южна Америка потънаха под сянката на допинга. До последния момент имаше опасност целият руски отбор да бъде изхвърлен. Говори се, че Луиш Орта, бившият шеф на португалската антиподингова агенция и наблюдател на бразилската, е помогна да се намалят тестовете в последния месец, пише "Труд"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички