Българските гребци изпуснаха първия си шанс за 1/2-финал в Рио 2016


Българските гребци изпуснаха първия си шанс за 1/2-финал в Рио 2016
Снимка: Guliver/Getty Images

839 0

Българската двойка Георги Божилов и Кристиян Василев завършиха на последното 4-то място в своята серия на двойка скул като част от олимпийския турнир по гребане на Игрите в Рио 2016.

Само първите три дуета се класираха за полуфиналите в дисциплината, което означава, че нашите момчета ще трябва да се борят в репешажите, за да попаднат в следващата фаза. Въпросните репешажи са в неделя от 15:50 часа българско време.

Божилов и Василев изостанаха значително от останалите три тандема още на средата на дистанцията от 2000 метра и не бяха в нито един момент в битката за топ 3. Те обаче бяха в много сериозна компания на литовците Грисконис и Ритер, които спечелиха. На втора позиция останаха германците Хакер и Крюгер, а норвежците Туфте и Борх взеха трето място.

За разлика от дисциплината скиф за мъже, където има квоти за всеки контитент по право и където се раздават уайлдкарти, то при двойката скул такива реверанси няма и участват само 13-те най-заслужили и най-добри тандема в света.

Именно поради тази причина няма случайни състезатели и затова присъствието на Божилов (който се възстановява още от контузия през април) и Василев заслужава уважение, особено при положение че миналата Олимпиада в Лондон нямахме гребци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички