Бразилия чака злато на Игрите в Рио 2016 от Неймар и волейболистите


Бразилия чака злато на Игрите в Рио 2016 от Неймар и волейболистите
Снимка: Getty Images/Guliver

839 0

Рио де Жанейро се готви да посрещне първите в историята Олимпийски игри, които ще се проведат в Южна Америка, като организаторите понасят доста критики относно свършената работа до момента.

Бразилците обаче се надяват да направят най-силното си представяне в историята, подобрявайки постижението си от 17 медала на Игрите в Лондон преди 4 години.

Големите надежди на страната традиционно лежат върху футбола и волейбола. Любопитното е, че една от най-великите футболни нации не е печелила златен медал на Олимпиада.

Това лято обаче те могат да спечелят два, като особено големи са очакванията към мъжкия тим, воден от суперзвездата Неймар. Във волейбола също има очаквания за две титли - женският национален отбор триумфира на последните две Олимпиади, докато мъжкият е номер 1 в световната ранглиста в момента.

Плажният волейбол на Бразилия също е силен - настоящите световни шампиони при мъжете и жените са именно от там. Извън тези три спорта, надеждите на Бразилия за медали сериозно намаляват.

Легендата във ветроходството Робърт Шейд е печелил медали на 5 различни Олимпиади до този момент и отново е на линия за Рио. Той обаче ще има сериозна конкуренция в клас "Laser" лицето на световния шампион от Великобритания Ник Топмсън.

Очаквания за медали има към плуването в открити води, където страната ще бъде представена от Алан до Кармо и Ана Марсела Куня. Силна ще бъде бразилската двойка в тенис турнира - победителите в турнири от Големия шлем Бруно Соарес и Марсело Мело.

Надежди за медали има още в джудото, модерния петобой, хандбала, спортната гимнастика и кану-каяка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички