Без изненади на старта на олимпийското гребане в Рио 2016


Без изненади на старта на олимпийското гребане в Рио 2016
Снимка: Giliver/Getty Images

954 0

Започна олимийският турнир по гребане със сериите на единичен скул за мъже, където България няма представители. На Игрите в Рио 2016 страната ни ще бъде представена от двойката на скул Георги Божилов и Кристиян Василев, които са във втора серия и ще започнат участието си в 17:40 часа българско време.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГРЕБАНЕТО НА ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ?

В шестте серии на единичния скул имаше по един фаворит и затова не е изненадващо, че победителите имаха поне една лодка аванс на финалната линия на 2000 метра.

Първите трима от всяка серия се класират на четвъртфиналите във вторник от 14:30 часа, а четвъртият и петият участват не репешажи в неделя по същото време.

Най-добро време в сериите даде олимпийският шампион от Лондон 2012 Махе Драйсдейл - 7:04.45 (Нова Зеландия)минути, но за фаворитите на този етап по-важното бе просто да спечелят гонката си и да се настроят за предстоящите 1/4-финали.

Така например световният първенец и двукратен сребърен медалист от Лондон 2012 Ондрей Синек от Чехия спести доста енергия и премина дистанцията от 2000 метра за 7:21.90 минути, но пък именно той е фаворит за златния медал в Рио (заедно с Драйсдейл).

Всички четвъртфиналисти в единичния скул (преди репешажите):

Анхел Родригес (Куба), Хуан Карлос Кабрера (Мексико), Дату Бабан Боканал (Индия), Махе Драйсдейл, Бендегуз Петервари-Молнар (Унгария), Йонатан Ексивел (Уругвай), Ханес Обрено (Белгия), Натан Вегжички-Шимчик (Полша), Браян Росо (Аржентина), Алън Кембъл (Великобритания, бронз от Лондон 2012), Станислав Шчарбаченя (Беларус), Мемо Мемо (Индонезия), Ондрей Синек, Рис Грант (Австралия), Артуро Риварола Трапе (Парагвай)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички