Авантаджийките от САЩ надхитриха Ямайка за златото на 4 по 100 в Рио (ВИДЕО)


Авантаджийките от САЩ надхитриха Ямайка за златото на 4 по 100 в Рио (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2250 0

САЩ отвя Ямайка и спечели втора поредна (и 10-та) титла на щафетата 4 по 100 на Олимпийските игри в Рио 2016, след като разпределението на постовете изигра лоша шега на шампионките от последните две световни първенства.

НЕВИЖДАНА ДОСЕГА АВАНТА ЗА САЩ В ЩАФЕТАТА 4Х100

Американките защитиха титлата си от Лондон 2012, а Ямайка остана далеч на втора позиция, с което не успяха да докажат, че златните им медали от последните две световни първенства имат тежест в Рио.

САЩ завърши с време 41.01, а Ямайка - с 41.36, като определено сребърните медалистки загубиха директните двубои по постове и американките спечелиха заслужено.

САЩ получи безпрецедентен в историята на Олимпиадите шанс да бяга на финала, след като завърши последна в сериите, но заради спечелено обжалване (за удар на бразилска спринтьорка по Алисън Филикс в квалификациите) имаше възможността да бяга самостоятелно и да запише време, достойно за класиране на финал.

Ямайка и Щатите имаха съвсем различни стратегии при разпределянето на състезателките по постове - американките поставиха логично най-добрата (Тори Бууи - сребро на 100 метра в индивидуалното бягане в Рио) на последен пост, докато двукратната шампионка на 100 и 200 метра в Рио 2016 Илейн Томпсън бяга на втори пост за Ямайка.

Тимът на Ямайка очевидно разчиташе на това, че Томпсън ще успее да се пребори с легендата Алисън Филикс (която през сезона нямаше участия на 100 метра с изключение на щафетните бягания в Рио), а Вероника Кембъл-Браун да надбяга Инглиш Гарднър.

Това обаче не се случи и последният пост Тори Бууи тотално обезличи Шели-Ани Фрейзър-Прайс за златния медал.


4X100M relay women final Rio 2016 USA gold by neslawek

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички