ВИДЕО: "Ставай! Трябва да завършим" или олимпийският дух в истинската му форма!


ВИДЕО: "Ставай! Трябва да завършим" или олимпийският дух в истинската му форма!
Снимка: Guliver/GettyImages

4998 0

Олимпийските игри са най-големият спортен форум, но най-важното е не победата, а единството. Това ни напомниха две лекатлетки, участващи в бягането на 5000 метра.

Представителката на Нова Зеландия Ники Хамблин се спъна и падна на пистата, а в нея се препъна и американката Аби Д'Агостино. Хамблин остана на земята и не знаеше какво се случва, но Аби я хвана за ръката.

"Ставай, ставай! Трябва да завършим! Това са Олимпийските игри. Трябва да финишираме", каза Д'Агостино на своята съперничка.

ВИДЕО: БОЛТ Е ПО-СТРАШЕН НА 200 МЕТРА

Двете се изправиха и продължиха състезанието, но американката получи контузия, която я забави. Хамблин я попита дали иска помощ, а Аби просто каза: "Продължавай да тичаш". Тя обаче отказа и изчака своята съперничка да се изправи.

Двете финишираха последна и предпоследна, след което се прегърнаха. Аби седна в инвалидна количка заради контузията и надали ще участва във финала. Заради падането и двете получават автоматично право да участват във финала.

"Толкова съм благодарна на Аби, че ми помогна. Това момиче е истинският Олимпийски дух. Впечатлена съм и съм вдъхновена от нея".

Аплодисменти...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички