Снимка за спомен и вдъхновение с Фелпс, историята на новия шампион на 100м. бътерфлай


Снимка за спомен и вдъхновение с Фелпс, историята на новия шампион на 100м. бътерфлай

4887 0

Сингапурецът Джоузеф Скулинг поднесе голямата изненада на Олимпийските игри в Рио, след като изненадващо спечели финала на 100 метра бътерфлай. Той остави зад себе си своя идол Майкъл Фелпс (САЩ) и другите двама фаворити - Чад Льо Кло (ЮАР) и Ласло Чех (Унгария).

Историята на новия олимпийски шампион черпи вдъхновение именно от великия Майкъл Фелпс. Преди 8 години, на Олимпиадата в Пекин, Скулинг се снима именно с американеца. Снимката бе разпостранена веднага след сензационната победа на сингапуреца. Тогава той е едва на 14 години, а сега, 8 години по-късно успя да запише името си в историята, оставяйки зад себе си трима от фаворитите в надпреварата.

 

"Не мисля, че някога съм мечтал за кариерата на Майкъл Фелпс. Все пак, обаче, кой не иска постиженията, които има той. Аз просто искам да оставя своята следа в плуването. Фелпс може да е моят идол, но аз искам да изградя своя собствена кариера", заяви сенгапурецът след първия си златен медал.

Той разкри и какво си е казал с Фелпс малко преди надпреварата. 10 минути преди началото Скулинг е имал проблем със своята екипоровка.

"Аз вървях след Фелпс, той се обърна и ме попита какво не е наред, Казах му какво се е случило, а той ме погледна и прегърна и ми каза: "Не се притеснявай. Толкова си млад и имаш още много дълъг път, който трябва да извървиш. Това е един поучителен урок, с който трупаш опит", сподели олимпийският шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички