Стрелба с лък


Стрелба с лък

3178 0

Правила

На олимпийските игри се стреля от 70 метра като мишената е с диметър  1.22м с 10 концентрични окръжности. Индивидуалните стрелци се състезават в мачове с пряко елиминиране, след като се класират  до 64-то място на квалификациите. Във всяко състезание спортистите разполагат с 12 стрели, скоито да се доближат максимално до центъра, а отборите се състоят от 3-ма състезатели.

Категории:

В наши дни стрелбата с лък има четири категории, с мъже и жени, които се конкурират както в индивидуално така и отборно. Отборната надпревара е въведена в Сеул през 1988г. И се радва на голяма популярност.

Българските успехи:

Дамян Дачев и Добромира Данаилова са включени в състава на България за мъже и жени за световното първенство по стрелба с лък, където ще се борят за квоти за Oлимпиaдата в Рио. Данаилова, която за последна година има право да се състезава и при девойките, ще е единствената ни представителка на рекърв жени. Добромира имаше шанс да се бори за квота и за предишната олимпиада в Лондон 2012, но тогава бе едва на 17 г. и предпочете да завърши образованието си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички