Синхронно плуване


Синхронно плуване

3163 0

Синхронното плуване е сравнително млада дисциплина, като прави дебют на Олимпийски игри през 1952 г. в Хелзинки като демонстративен спорт, а през 1984 г. е включен в официалната програма на Игрите в Лос Анджелис..

Правила:

В Олимпийските състезания участват само жени, но повечето държави допускат и мъже във вътрешните си състезания. Победителите се определят от съдии, които оценяват синхрона с избраната музика и цялостното представяне на състезателките с точки от 1 до 10. 70% от тяхната оценка е върху техническите умения на състезателите, а останалите 30- върху другите елементи от представянето. Спортът изисква голяма гъвкавост и пластичност, както и много голяма физическа издръжливост на тялото, дълго задържане на въздуха под вода и чувство за синхрон с музиката.

Категории:

На олимпиадите се дели на два типа: по двойки и групово.

Български успехи:

Българският дует по синхронно плуване Даниела Бозаджиева и Христина Дамянова не успя да се класира за тазгодишните олимпийски игри в Рио де Жанейро след участието си в квалификационния турнир в бразилската столица. Българките получиха 73.6000 точки във волната програма и с общ резултат 144.9230 точки завършиха на 23-о място, като само дуетите до 18-а позиция в класирането продължават борбата за участие на олимпиадата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички