Жестоки драми в Токио, а олимпиец пита: Ако умра, кой ще е виновен?! (ВИДЕО И СНИМКИ)


Жестоки драми в Токио, а олимпиец пита: Ако умра, кой ще е виновен?! (ВИДЕО И СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

4858 0

Жегата в Токио по време на Олимпийските игри и ненормалните според мнозина часове, които са отредени на тенис надпреварата, дадоха отражение в ден №5 на Игрите, а два инцидента станаха повод за сериозни критики към организаторите на най-голямото спортно събитие.

Един от най-добрите тенисисти в момента - Данил Медведев, едва се движеше по корта в мача си срещу Фабио Фонини, а дишането му беше силно затруднено. 

Особени проблеми имаше той във втория сет, когато дори съдията го попита дали може да продължи. И руснакът не му спести нищо. 

 

"Дали мога да продължа? Да, но мога да умра! Ако това стане, кой ще е виновен", троснато отговори тенисистът, който все пак успя да спечели срещата в 3 сета, изразходвайки сериозен ресурс от физическите си сили. 

В друга среща от тенис турнира Паула Бадоса не успя да издържи на унищожителната жега по време на двубоя си срещу Маркета Вондрусова и, падайки с 3:6 след първия сет, се наложи да се откаже от срещата. Тя получи прегръдка от своята опонентка и беше изкарана от корта в инвалиден стол и с мокра кърпа на главата, защото не можеше да понесе жегата.

Тя дори трябва да играе на двойки с Кареньо-Буста, но мачът беше отложен. Днес и други тенисисти се оплакваха от жегата, а Стефанос Циципас на няколко пъти изпсува звучно срещу начина, по който е наредена програмата в тениса, непосредствено преди да отпадне. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички