Треньорката на "златните момичета" Весела Димитрова разказа за емоциите от финала в Токио


Треньорката на "златните момичета" Весела Димитрова разказа за емоциите от финала в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

8953 0

Старши треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова разказа какво е било настроението в отбора преди финала и заяви след спечеления медал от нашите момичета, че една от тях е играла с болки в глезена:

"Олимпийската титла е върхът на кариерата на всеки един треньор и спортист, да бъде със златния медал на Олимпиадата. Истински вярвахме, мечтахме и искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята на нашия спорт", започна тя.

"Днес се опитахме да забравим вчерашния ден, да останат все така спокойни и хладнокръвни, както бяха вчера, за да не изпаднат в излишна емоция преди днешните финали, които бяха много важни. Успяха да се загреят добре, съчетанието с топки мина много добре, стабилно и спокойно. След това имахме малко разколебаване отзад в загрявката преди второто изпълнение, тъй като Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния глезен. Направихме каквото трябва, издишахме, мотивирахме се, успяхме да се съхраним, да се съберем и момичетата направиха това, за което бяха дошли".

"Изключителната дисциплина и отдаденост са нещата в дъното на този успех. До последно гледах таблото с оценките и се чудех дали това знаме най-отгоре е нашето. Въобще беше малко странно долу", разказа още Димитрова, която заяви, че не е сигурно дали ще остане треньор на ансамбъла ни:

"Не е сигурно, че аз ще поема по-нататък... Те наистина взеха всичко, за каквото бяха мечтали и трябва да им се отдаде почет и чест, за това, което направиха. Сега се прибираме в олимпийското село и отиваме да се забавляваме преди закриването. Париж е далече. Доста тежко беше състезанието, изморихме се много, емоции страшни. Сега е време да си починем и после ще разберете".

"Надявахме се на Олимпиадата съдийството да е обективно и се радвам, че според мен наистина наредиха отборите по това какво изиграха и това как се представиха. След вчера си мислех, че днес съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите отбори и особено към нас, но се радвам, че не го направиха", смята българката.

"Определено не успях да си сдържа емоциите. Беше много вълнуващо. Много съм щастлива, че бях част от този екип и сега единствено трябва да се наслаждаваме на победата", каза пък помощник-треньорът Михаела Маевска.

"Ако не беше Михаела, аз сигурно нямаше да издържа на този стрес. Само я поглеждах през маската, виждах очите й и бях спокойна, че всичко ще бъде наред", добави на свой ред Весела Димитрова пред "24 часа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички