Грандиозното посрещане на олимпийската ни шампионка Ивет Горанова на Летище София (ГАЛЕРИЯ)


Грандиозното посрещане на олимпийската ни шампионка Ивет Горанова на Летище София (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

22196 0

Десетки, а ако не и стотици българи чакаха до късно в петък вечер на Летище София, за да посрещнат първата ни олимпийска шампионка от 2008 г. насам. Ивет Горанова кацна в България около 23:15 ч., а след още тридесет минути се появи на ВИП входа на Терминал 1, където заедно със своя треньор Ангел Ленков бяха посрещнати от бурни възгласи и аплодисменти. 

Присъстваха редица официални лица, сред които служебният министър на спорта Андрей Кузманов и президентът на федерацията ни по карате Алексей Петров. 

Ивет бе затрупана от букети и подаръци и буквално не ѝ стигаха ръцете, за да може да ги приеме. Репортер от "Господари на ефира" връчи на олимпийската ни шампионка "Бяла лястовица", а впоследствие нашето момиче даде кратко интервю.

След всичко това Ивет Горанова успя да прегърне родителите си, роднините, най-близките си приятели и десетки деца, някои от които носеха кимона. Под бурните възгласи "БЪЛГАРИ ЮНАЦИ" 21-годишната ни спортистка едва сдържаше сълзите си, но не отказа да се снима с нито един от дошлите да я посрещнат на Летище София.

В края тя дори седна на стълбите и започна да раздава автографи на дечицата, които с невярващи очи гледаха златния медал на врата ѝ, а и самата нея!

"Виждам, че много българи се радват, така че поздравления за всички тях. Поздравления за всички български момичета, които спечелиха медали. Вярвам, че ще имаме поне още два медала", бяха първите думи на българска земя на Ивет, която предрече още отличия за България от Токио.

"България над всичко. Последният месец и половина силно вярвах, че ще спечеля златния медал, това ми беше и целта. Отидохме, подготвихме се 100 процента и показахме, че можем да го спечелим", категорична бе тя.

"Три месеца остават до световното първенство. Продължаваме напред и ще гоним световната титла", обяви следващата си голяма цел Ивет Горанова.

В съботния ден ни предстоят три финала с българско участие, а ансамбълът ни по художествена гимнастика ще стартира от квалификациите в японската столица. Тук можете да разберете в колко часа ще бъде всяко едно от тези 4 събития.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ, КОИТО ЗАПЕЧАТАХА ЕМОЦИИТЕ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ В ПЕТЪК ВЕЧЕР!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички